NOVAK I JELENA PIJU OVAJ SMUTI KOJI ČISTI JETRU: Veruje se da taj čarobni napitak oporavlja najvažniji organ

Autor: N.J.

Lifestyle

16.11.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smuti po receptu Medical Mediuma vole i Jelena i Novak.

NOVAK I JELENA PIJU OVAJ SMUTI KOJI ČISTI JETRU: Veruje se da taj čarobni napitak oporavlja najvažniji organ

Foto: Profimedia

Svi znamo koliko Novak i Jelena Đoković vode računa o ishrani, njegov jelovnik je za svaku pohvalu, ali mnogi smatraju da je i previše rigorozan. Sok koji vole Novak i Jelena je zapravo smuti koji pozitivno utiče na organizam.

To je "smuti za spašavanje jetre" koji preporučuje ovaj Medical Medim, a sastoji se od sledećih namirnica:

2 banane ili polovina papaje,

šolja zmajevog voća (svežeg ili smrznutog),
dve šolje divljih borovnica,
šolja vode

Ovaj napitak je pun antioksidanata i samim tim neophodan za čišćenje jetre. Po želji u ovaj napitak možete da dodate jedan mango, stabljiku celera, pola šolje klica, polovinu limete. Sve stavite u blender i mutite do dva minuta na najvećoj brzini. Ako je potrebno, sipajte još vode. Odmah se poslužite, prenosi "Stil".

 

Šta još pomaže u čišćenju jetre?

Mladi sir, on ima jednu od najboljih kombinacija nutrijenata, uključujući metionin. Prema rečima nutricionistkinje Nurije Dijanove, mladi sir je značajan, a ona je objasnila zbog čega i kako:

- Smatram da upravo metionin pomaže da se smanji količina masti u jetri. Naučno rečeno, možemo reći da sveži sir poboljšava metabolizam ćelija jetre. Minimalna količina svežeg sira koju osoba prosečne težine treba da uključi u jelovnik jeste 50 grama dnevno. Za muškarce je ova brojka nešto veća, samim tim jer su ‘gabaritniji’. Smatram da sir može da se koristi uz svaki obrok, ali postoji razlika u porcijama. Za doručak je dovoljno 50 grama, ako ga unosite za ručak onda je 100 grama dovoljno, a istu količinu možete da pojedete za večeru - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading