UNOSIMO PARAZITE SVAKODNEVNO! Simptomi su zatvor, nadutost, problemi sa kožom...! Doktorka upozorava kako da ih se rešimo!

Autor:

Lifestyle

28.06.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nutricionista Branka Mirković objasnila je da zaražena osoba može da ima čak 2.000 različitih parazita, ali i gde se sve paraziti nalaze.

UNOSIMO PARAZITE SVAKODNEVNO! Simptomi su zatvor, nadutost, problemi sa kožom...! Doktorka upozorava kako da ih se rešimo!

Foto: youtube.com/printscreen

Paraziti se u organizam mogu naseliti bilo gde: u jetru, srce, mozak, zglobove, mišiće, ali i mnoge druge organe. To su organizmi kojima je neophodan domaćin kako bi preživeli.

Oni privremeno ili stalno naseljavaju telo domaćina, izazivajući svojim prisustvom brojne probleme i komplikacije. Samim tim štete zdravlju, jer se hrane ćelijama ljudskog organizma ili konzumiraju deo hrane koju domaćin unosi, što dovodi do niza neprijatnih simptoma i zdravstvenih stanja.

Nutricionista Branka Mirković objasnila je da zaražena osoba može da ima čak 2.000 različitih parazita, ali i gde se sve paraziti nalaze.

- U vazduhu, vodi, hrani punoj pesticida, nepravilno termički obrađenoj hrani, mesu, ribi, suhomesnatim proizvodima, mlečnim proizvodima, jajima. Rizični su kontakti sa domaćim životinjama, preko novca, rukohvata, bliskim odnosima sa drugim ljudima, rukovanjem, grljenjem - kaže nutricionista i dodaje:

Republika

Foto: twitter.com/titio

Paraziti, Ilustracija

 

- Nemoguće je sprečiti unos parazita. Zaražena osoba može da ima do 2.000 različitih parazita privremeno ili stalno. Mnogi paraziti su prisutni bez lošeg uticaja na zdravlje, neki čak i korisni, a mnogi mogu veoma nepovoljno da utiču i izazivaju manje ili veće tegobe, a čak i da izazovu ozbiljne bolesti, jer loše utiču na zdravlje. Moguće je imati i do kilogram parazita u telu - otkriva Branka.

Paraziti izbacuju toksine, a organi postaju disfunkcionalni.

- Paraziti ili crvi se hrane crvenim i belim krvnim zrncima, vitaminima i mineralima, narušavaju apsorciju hranljivih materija i izbacuju toksine, toksični otpad i dovode do disfunkcije metabolizma, varenja, jednog ili više organa. Organi postaju disfunkcionalni, deformišu se - kaže nutricionista i dodaje:

- Deformacija jetre - ciroza, čak i u početnoj fazi, narušava varenje, pokretljivost creva, žučnih puteva, pojavljuje se mentalna i psihička iscrpljenost, slabi imunitet, što može da prouzrokuje ozbiljne infektivne bolesti i infekcije, a postoji mogućnost i stalnih, učestalih infekcija - objašnjava.

Ovo su simptomi da imate šetetne parazite u telu:

Zatvor

Crvi zbog oblika i veličine mogu napraviti mehaničku barijeru, što dovodi do retkog pražnjenja, suve stolice u manjim količinama.

Proliv

Neki paraziti - crvi proizode gubitak natrijuma i hlorida, što dovodi do čestih tečnih stolica. To je i pokušaj tela da se oslobodi parazita. Gubitak natrijuma može da dovede do niskog ili oscilirajućeg pritiska, prenosi Informer.

Problemi sa kožom

Republika

Foto: Printskrin

Akne, Ilustracija

 

Praziti mogu da izazovu alergiju, ekcem, akne ili druge reakcije na koži, tumore, rane i čireve.

Nadutost

Naduven tvrd stomak pokazatelj je stalnog prisustva trajno naseljenih parazita.

Ostali simptomi mogu biti poremećaj spavanja, hemoroidi, hronični umor, depresija, anemija, imunološki poremećaji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading