OBRATITE PAŽNJU NA OVE PROMENE NA KOŽI! Ukoliko se pojave, one su simptom PRE SRČANOG UDARA, i mogu vam spasiti život

Autor: Republika

Lifestyle

26.12.2021

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji jedan simptom koji se javlja ranije i koji može da pomogne u sprečavanju fatalnih posledica

OBRATITE PAŽNJU NA OVE PROMENE NA KOŽI! Ukoliko se pojave, one su simptom PRE SRČANOG UDARA, i mogu vam spasiti život

Foto: pixabay.com

Srčani udar

Najčešći simptomi srčanog napada uključuju bol u grudima, otežano disanje i osećaj mučnine. Međutim, naučnici su ustanovili da postoji jedan simptom koji se javlja ranije i koji može da pomogne u sprečavanju fatalnih posledica.

Srčani udar nastaje zbog nedovoljnog dotoka krvi do srca, ali i usled nakupljanja masnih naslaga u arterijama koje, takođe, blokiraju dotok krvi.

Infarkt može da ima i fatalne posledice, a kako bi se one izbegle potrebno je na vreme reagovati. Pacijent kome se ukaže lekarska pomoć na vreme ima znatno veće šanse da preživi.

Istraživanje je ukazalo da osip na koži može biti najraniji znak koji ukazuje da vam predstoji srčani udar. Ova promena zapravo izgleda baš kao osip, a u stvari je reč o naslagama holesterola, prema tvrdnjama Američke akademije za dermatologiju.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Kada masne naslage zakrče arterije, višak holesterola se skladištiti u nekom drugom delu tela.

- Znakovi se mogu pojaviti na koži ili noktima. Iznenadne promene na koži poput sitnih izbočina ili osipa govore da imate nagli rasat holesterola. Ove promene se dešavaju kao posledica visokog nivoa triglicerida u krvi - kaže doktor Majk Moris.

- Mogu se javiti i crvene ili ljubičaste linije na prstima, ispod noktiju. To su zapravo oštećenja krvnih sudova koja nastaju pred infarktnog stanja - istakao je.

Ako primetite ovu neobičnu promenu najboje bi bilo da posetite kardiologa i proverite zdravlje srca, savet je lekara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading