ČUDOTVORNA TRAVČICA LEČI SKORO SVE BOLESTI: Sprečava napade astme, dijareju, proširene vene i upale kože

Autor: Republika

Lifestyle

12.10.2021

18:36

Biljka koja efikasno sprečava napad astme je podbel (Tussilago farfara). Aktivne supstance koje sadrži sprečavaju telo da proizvodi agens za aktivirannje protein koji pokreće stezanje bronhija, što je inače glavni okidač za pogoršanje stanja.

pixabay.com

Podbel

 

Pored toga, podbel je vrlo dobar čistač bronhija jer stimuliše izbacivanje sekreta. Zato se onima koji rade u prašnjavoj sredini preporučuje baš čaj od podbela, i to sa medom kao pomoćnim sredstvom, i u lečenju upornog kašlja i promuklosti.

U tom slučaju, trebalo bi da se pije mlak tokom celog dana. Od značaja su i svežilistovi ove biljke, kao i njen sok, jer primenjena u vidu obloga pomaže kog upale pluća i krajnika.

Zahvaljujući kombinaciji sluzi i tanina ova biljka je dobar lek i protiv proliva. U narodnoj medicine koristi se i za lečenje upala kože i vena.

Sveže ugnječeno lišće se pomeša sa pavlakom i stavlja na upaljena mesta, a zatim se umotava zavojem i platnom.

Na ove načine se možete lečiti podbelom

Čaj od podbela se priprema tako što se puna kašičica cvetova i listova prelije sa 250 mililitara ključale vode I ostavi da odstoji.

Oblog se uvek sprema gnječenjem lišća da  bi se pokrenule aktivne supstance.

Za inhaliranje je potrebno punu kašiku cvetova i listova preliti vrelom vodom, pa paru udisati ispod pamučne tkanine više puta na dan.

Sok se sprema u sokovniku samo od sveže ubranih i opranih listova.

Komentari (0)

Loading