OVO SVI RADIMO, A UGROŽAVA ZDRAVLJE MORKAĆNE BEŠIKE! Nije u pitanju odlaganje odlaska u toalet, naprotiv!

Autor:

Lifestyle

14.08.2021

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari kažu da preventivni odlazak u toalet može ozbiljnoi da ugrozi zdravlje i mokraćnu bešiku.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Kada je u pitanju takozvana mala nužda, lekari kažu da skoro svi ponekad idu u WC "reda radi" - da bi urinirali pre nego što odu na spavanje, pa da se ne bude tokom noći, ili pre izlaska iz kuće kako ih ne bi uhvatio nagon za odlaskom u WC dok su napolju, a to je jako opasno.

- Preventivni odlazak u WC je jako loša navika, koja za samo par nedelja može da upropasti bešiku. Skoro svi to rade, i ako to ne radite često nećete napraviti problem. Ali ako idete svakog dana 'reda radi' u WC, istreniraćete bešiku na pogrešan način. Za promenu navika je potrebno samo dve nedelje, i bešika će postati osetljivija, što znači da će početi da daje signale da je puna čak i kada nije. Ući ćete u začarani krug odlaska u WC sve češće i češće - rekao je profesor doktor  Stergios Dumukcis, vodeći stručnjak uroginekologije iz britanske bolnice Sent Helijer.

Bešika neće, precizirao je profesor Dumukcis, fizički postati manja. Ostaće ista, ali će funkcionalno biti smanjena.

- Leti pijemo više vode, i tokom pandemije mnogi su radili od kuće zbog čega im je WC stalno bio blizu. Probajte tri dana da zapisujete koliko često idete u WC. Ako je broj veći od šest, sedam puta dnevno, probajte da proredite i da ne idete reda radi u toalet - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading