Lekari upozoravaju: OVO NOSIMO SVAKI DAN, A UNIŠTAVA NAM ZDRAVLJE!

Autor: Republika

Lifestyle

09.04.2021

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simptomi artritisa, među kojima su i bolovi u zglobovima na rukama i nogama, mogli bi da budu pogoršani i ubrzani zbog nošenja papuča, smatraju lekari.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Upozoravaju da nošenje papuča s vremenom može da pogorša način na koji hodamo jer dok nosimo kućne papuče, mi zapravo ne dižemo noge sa poda i samo ih "vučemo".

Ovo je glavni razlog, zbog kog stručnjaci smatraju da čak i zdrave osobe mogu da osete bol u zglobu koji je zapravo opterećen time da "nosi" papuče za sobom, pa vam je stopalo u neprirodnom položaju.

RepublikaFoto: pixabay.com

Savet lekara je da tokom hladnijih dana umesto papuča nosite tople debele čarape, jer će stopala tako zadržati dovoljno toplote, pa će vam i cirkulacija biti poboljšana, prenose Novosti.

Ipak, ako baš volite da nosite papuče, potrudite se da pronađete neke koje drže celo stopalo. Tako će ono ostati u prirodnom položaju i nećete preterano opteretiti zglobove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading