BOLOVI U MIŠIĆIMA SU SIGNAL DA IMATE NEKU BOLEST: Evo šta može da znači ako vas često bole noga, vrat ili leđa!

Autor: Republika

Lifestyle

02.04.2021

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako osluškujete svoje telo i metabolizam onda često neke promene možete da primetite na vreme i da reagujete i pre nego što se pojave neki jači simptomi određene bolesti. Zapravo treba da obratite pažnju na bol u mišićima jer on može da ukazuje na bolesti nekih organa, u zavisnosti od toga u kom delu tela imate bolove.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Lekari koji rade sa novom tehnikom kineziologije objašnjavaju da svake sekunde mozak prima hiljade signala iz svakog mišića. Analizira njeno stanje, stepen istezanja i otpora. Ako je grupa mišića oslabljena duže vreme, postoji opšta neravnoteža u telu. Njihovim radom pokušavaju da zamene mišićna vlakna na suprotnoj strani tela, što izaziva hipertoničnost i prenaprezanje.

Promena tonusa mišića signal je mozgu o zdravstvenim problemima. Lekar može identifikovati najslabije grupe i analizirati koji se organi nalaze u blizini, što je uticalo na smanjenje rada tela. Procenjuje kako reaguju na povećani stres, pružaju li otpor na iritaciju.

Veza između mišića i unutrašnjih organa osobe

U ljudskom telu postoje hiljade mišića, od kojih su mnogi nervnim završecima povezani sa unutrašnjim organima. Kada se pojavi hipertoničnost, obratite pažnju na moguće zdravstvene probleme:

*Sa slabim mišićima na unutrašnjoj strani nogu često se javljaju crevni problemi, kolitis, disbioza i hronični zatvor.

*Ravna stopala ukazuju na slabost mišića karličnog dna, poremećaj genitourinarnog sistema. Žene često imaju prolaps materice, upalu jajovoda.

*Sa slabim leđnim mišićima, spuštanjem ramena napred, često se otkriva veza sa bolestima stomaka, pojavom čireva, gastritisom i varenjem.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

*Oslabljeni poplitealni mišići, krckanje u kolenima mogu ukazivati na ranu fazu upale žučne kese, formiranje kamenaca u njima.

*Slabi glutealni mišići se primećuju kod patologija bubrega, jajnika, genitourinarnog sistema, impotencije kod muškaraca.

*Atonija ili smanjeni tonus mišićnog okvira leđa može ukazivati na oštećenje rada srca, koronarnih arterija, bronhija i pluća.

*Sartoriusov mišić gubi tonus predispozicijom za nadbubrežne bolesti, oštećenju proizvodnju hormona stresa i razvoj tumora.

*Ograničeni pokreti vrata su povezani sa obolelim sinusima osobe, često daju hipertoničnost kod hroničnog sinusitisa, tonzilitisa, rinitisa. Obratite pažnju na signale koje vam telo šalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading