ČETIRI IMUNO BOMBE ZA ORGANIZAM: Dočekajte proleće spremni, zaštitite se od svih bolesti!

Autor: Republika

Lifestyle

01.03.2021

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Da bi podigli imunitet na što viši nivo i bili bezbrižni tokom prelaznog perioda, treba da konzumirate ove četiri namirnice...

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Periodi u godini kada prelazimo iz hladnih intervala u one toplije i obruto, mogu biti veoma varljivi i vrlo često se dešava da se razbolimo upravo tada.

Zato je preporučljivo da u tom prelaznim periodima, pradimo na imuitetu, a mi vam otkrivamo četiri imuno bombe kojima ćete se zaštiti od bolesti.

KURKUMA

Kurkuma spada i u grupu imuno bombi, pa je treba koristiti tokom prelaznih godišnjih doba, piše Magazin Novosti.

Prema naučnim istraživanjima, kurkuma je efikasna preventiva protiv kancera. Osim toga, sprečava infekcije, dijabetes, Alchajmerovu i Parkinsonovu bolest, reguliše nivo holesterola i koristi se kao efikasno sredstvo protiv trovanja.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

PASJI TRN

Apsolutni je šampion po sadržaju korisnih materija: u njegovom sastavu naučnici su našli čak 190 bioaktivnih supstanci.

Pasji trn se često koristi i u lečenju onkoloških oboljenja jer usporava rast malignih ćelija i štiti organizam od radijacije tokom zračne terapije.

Čaj za imunitet

Prelijte tri supene kašike bobica pasjeg trna sa pola litra vruće vode i kuvajte 10-15 minuta. Ostavite da odstoji pola sata. Konzumirajte čašu napitka 2-3 puta dnevno.

U ulju "sibirskog ananasa" se nalazi rekordna količina betakarotena, koji pomaže u zaštiti organizma od štetnog uticaja slobodnih radikala, prenosi Magazin Novosti.

Osim toga, ovo ulje je jedino na svetu koje sadrži kiseline omega 3, 6, 7 i 9 zajedno. Takva kombinacija doprinosi boljem radu imunog sistema, povećeva otpornost na mnoge bolesti, normalizuje balans hormona, sprečava tromboze i diabetes.

Čaj od cveta šumske jabuke je dobra preventiva protiv pojave i razvoja tumora. Isti efekat ima i cvet crvene hudike.

Foto: pixabay.com

ŠUMSKA JABUKA

Jednu supenu kašiku suvog cveta prelijte čašom ključale vode. Sačekajte da odstoji sat vremena, dodajte u napitak kašičicu meda pa popijte celu čašu čaja pre spavanja, piše Magazin Novosti.

OVAS

Ovas stvara u crevima zdravu mikrofloru i jača imuni sistem orgnizma. Stimuliše metabolizam, poboljšava probavu, izbacuje iz organizma toksine i efikasno pomaže u borbi s infekcijama. Osim toga, ovas sadrži amide antranilove kiseline, koji sprečavaju razvoj malignih ćelija u debelom crevu.

Komentari (0)

Loading