MAGIČNI NOVOGODIŠNJI RITUALI I OBIČAJI: Prizovete sreću u Novoj godini!

Autor: Republika

Lifestyle

01.01.2021

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez obzira na to da li smo sujverni ili ne, možemo simbolično da se oprostimo od loše energije godine koja se završava i poželimo dobrodošlicu dobroj vibraciji 2021.

RepublikaFoto: pixabay.com

Doček Nove godine je tradicionalno popraćen raznim običajima. Važan deo praznične atmosfere čine upravo ti mali rituali kojima ispraćamo staru i dočekujemo novu godinu. Ovo vreme je prava prilika da se očistite od negativne energije prošlosti i pripremite se za nove stvari koje treba da unesu sreću u vaš život.

Iako se tradicionalna slavlja razlikuju širom sveta, sve se vrti oko toga da Nova godina treba da donese sreću, ljubav, zdravlje, uspeh i da preokrene živote ljudi. Rusi veruju da poslednjih 12 sekundi stare godine treba provesti u tišini i da za to vreme svako treba da poželi želju, dok se Japanci nadaju dolasku Tošigamija - njihovog boga Nove godine. Amerikanci prave listu ciljeva koje bi trebalo ispuniti do kraja godine, a tome su se priklonili i mnogi drugi narodi. Ovaj ritual podržavaju i psiholozi jer je potrebno da se pre svega oslonimo na sebe i svoju snagu da bi doneli pozitivne promene u životu. To mogu biti neke male stvari ili krupne odluke, ali svi se mi osećamo vrednima ako do sledeće godine precrtamo bar nekoliko stavki sa takve liste.


Srpski telegtaf predstavlja magične ritauale za koje mnogi veruju da donose sreću u narednoj godini.

* Veče uoči novogodišnje noći stavite ispod jastuka 12 listića papira sa 12 ispisanih želja. Narednog jutra izvadite tri papirića sa željama. Želje na ovim papirićima će se ispuniti.

* Neudate devojke neka ispod jastuka stave četiri karte sa likom kralja. Kada se probude neka izvuku kartu. Veruje se da ta karta simbolizuje budućeg muža. Kralj pik označava starijeg muža, a kralj tref je muškarac sa brakom iza sebe. Kralj herc označava mladog muža, a kralj karo znaći da će muž biti iz kruga prijatelja ili poznanika.

 

Posao i novac
 

Ako želite da vam u narednoj godini posao cveta radite nešto malo na prvi dan Nove Godine, iako je praznik. Potrudite se takođe da u novu godinu uđete bez dugova. U džepu treba držati novčanik pun para jer prazni džepovi u novogodišnjoj noći nagoveštavaju lošu finansijsku godinu. Takođe, u svaki novčanik u kući stavite novac, a novčanicu sa najvećim apoenom čuvajte kao amajliju do sledeće godine. Tačno u ponoć, stisnite je u ruci, ako želite da imate puno para. Početkom godine ni slučajno nemojte pozajmljivati novac niti tražiti na zajam.
 

* U ponoć treba otvoriti vrata i prozore i praviti što više buke kako bi se oterali zli duhovi i demoni. Vatromet i pravljenje buke rasteraće zlo i doneće sreću.

* Do ponoći žena bi na ramenima trebalo da ima šal ili maramu koju će nakon toga skinuti. Na taj način sve bolesti i loši događaji ostaće u staroj godini.

 

Novogodišnja trpeza

Na novogodišnji sto treba staviti puno voća, pirinča, pšenice i oraha jer oni simbolišu blagostanje i obilje. Poželjno jelo za Novu godinu je prasetina sa kupusom. Prase je dinamična životinja, stoga se veruje da će oni koji za Novogodišnje veče jedu prasetinu napredovati u idućoj godini. Veruje se da Novu godinu treba dočekati sa bogatom trpezom, punim frižiderom i solidnim zalihama hrane.
Antrfile

* Nekoliko minuta pre ponoći treba oljuštiti mandarinu ili pomorandžu i staviti je pod stablo jelke, kako bi godina bila srećna.

Feng Šui saveti

 

Poslednjeg dana stare godine detaljno očistite celu kuću. Novu energiju pokrenućete tako što ćete svaki komad nameštaja pometiti barem pola cm u odnosu na predhodnu poziciju. Kupite novo ukrasno posuđe i stavite na trpezarijski sto jer ono simbolizuje harmoniju.

* Za doček nove godine poželjno je obući nešto novo uz neizostavni crveni donji veš. Ovo privlači ljubav i blagostanje.

* Prazan kofer stavite pored vrata, ako želite da se naputujete naredne godine.

Novogodišnje čestitke


* Od milijarde sjajnih zvezda, najlepša neka TEBI zablista i ostane večno ispod tvoga krova... SREĆNA TI GODINA NOVA!!!
* Neka ti Nova godina bude novi početak i neka ti donese mnogo novih mogućnosti da istražiš sve radosti života. SREĆNA NOVA!
* U Novu godinu sa osmehom zaplovi i neka ti se ostvare svi najdraži snovi, a probleme iz stare bez patnje preboli, to ti želi neko ko te puno voli! Srećna Nova godina!
* Ako budeš videla čoveka u crvenom kako te trpa u vreću - nemoj se uplašiti. To samo Deda Mraz ispunjava moju Novogodišnju želju!
* Želim da sreća sa tobom korača, da te prati ljubav od kamena jača, da te ljudi vole i cene, da u životu ne znaš za probleme. SREĆNA NOVA GODINA
* Kada se sklope kazaljke sata i Nova godina pokuca na vrata, neka vam se ispune sve želje, neka tugu otera veselje!
 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading