ZDRAVO, UKUSNO I JEFTINO! Jedite ovo svakodnevno i osetićete četiri neverovatne promene!

Autor: Informer, Republika

Lifestyle

28.12.2020

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogu da budu slane i slatke, jeftine su, spremne vrlo brzo, a pune zdravih materija.

RepublikaFoto: pixabay.com

Reč je o ovsenim pahuljicama ili ovsenoj kaši.

Svega 100 grama ovsa sadrži čak 16,9 grama proteina, a samo četvrtina porcije sadrži skoro 100 odsto preporučene količine mangana.

Sadrži i antioksidante poput vitamina E, selen, fenolsku i fitatnu kiselinu, vitamin B1, biotim, magnezijum i još mnogo fitonutrijenata. Naravno, govorimo o kaši koju ćete sami skuvati umesto instant verzija.

Evo prednosti:

NEMA VIŠE ZATVORA

 

Ovsena kaša je čist izvor vlakana ,a vlakna je izuzetno teško svariti bez mnogo tečnosti. Ovsene pahuljice služe kao sunđer koji upija vodu i ostale tečnosti dok se kreće kroz vaš sistem za varenje i onda izlaze iz vas. Zahvaljujući tome, nema više nadutosti niti zatvora i redovno ćete kao sat ići u toalet

BIĆETE SITI DUŽE VREME

 

RepublikaFoto: pexels.com

Vlakna nisu dobra samo za varenje već, pomažu u održavanju željene telesne težine. Kada ih pojedete za doručak, šanse da ćete se prejedati u toku dana su minimalne. Ako uzmete u obzir da porcija suvih običnih ovsenih pahuljica ima 8.2gr vlakana, što je trećina preporučenog dnevnog unosa, jasno vam je zašto je ovo idealan izbor. A da biste dodali još vlakana, samo dodajte malo svežeg voća.

IMAĆETE NIŽI HOLESTEROL

 

Vlakno je veoma važno u smanjivanju nivoa holesterola, a ako smanjite holesterol, smanjujete i rizik za oboljenja srca. Ovsena kaša ima dva tipa vlakana - psilijum i beta glukan, a oba se dokazano bore protiv srčanih bolesti.

 
IMAĆETE REGULISAN ŠEĆER

 

Poslednjih par godina ugljeni hidrati imaju nezasluženo lošu reputaciju, i ljudi zaboravljaju da ima i dobrih i neophodnih ugljenih hidrata. Na kraju krajeva, jedan od njih su i vlakna. Telo ih sporo vari, pa se šećer u krvi postepeno povećava, što štiti od dijabetesa tipa dva.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading