Znate li šta je to "ZIMSKA VA*INA"? Može da bude veoma opasno, a uništiće vam i se*sualni život!

Autor: Republika

Lifestyle

15.12.2020

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zimi je potpuno normalna pojava da dolazi do suve kože, ispucalih usana i ruku, te je dodatna nega gotovo obavezna. Ipak, ono na šta često ne obraćamo pažnju jesu intimne regije, a zima i te kako utiče i na njih.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Naime, kako stručnjaci objašnjavaju, tokom zime provodimo dosta vremena u zagrejanim i klimatizovanim prostorijama, koje suše vazduh, a samim tim i izvlači se i vlažnost iz naše kože.

Isto se dešava i sa našim reproduktivnim organima, te, pored zimskog penisa, takođe dolazi i do zimske vagine.

Suvoća intimne regije

Da biste stvari promenili, potrebno da je da izmenite brojne životne navike. U ovom slučaju, ne radi se samo o tome da je regija dehidrirana, već ovo stanje može ozibljno da utiče i na vaš svakodnevni, ali i seksualni život.

RepublikaFoto: Photo by Gustavo Scafeli on Unsplash
Foto: Ilustracija

Kada je “dole” suvo, seks može biti veoma neugodan, pa čak i izrazito bolan, te su rešenja upotreba lubrikanata i ovlaživača vagine. Ipak, ako to ne pomogne, trebalo bi zakazati pregled kod ginekologa, savetuju stručnjaci.

Nekad su potrebne male promene kako bi se stanje popravilo zimi – upotreba ovlaživača, izbegavanje jakih sapuna i konzumiranje zelenog povrća.

Ipak, bitno je napomenuti da hladnoća i suv vazduh ne moraju biti uzorci suvoće vagine. Glavni uzork je pad estrogena, pa je uvek najbolje proveriti o čemu se tačno radi, pre nego što krenete i sa kakvom terapijom na svoju ruku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading