(RECEPT) Imate strah od zubara? Uklonite zubni kamenac kod kuće uz pomoć OVIH magičnih sastojaka

Autor:

Lifestyle

07.08.2020

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko vam nije prijatno da posećujete često zubara i idete kod istog samo kad zagusti, predlažemo da što se tiče skidanja kamenca ostanete kod kuće i sami rešite ovaj problem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zubni kamenac predstavlja tvrde naslage na zubima koje su najčešće žućkaste i sive boje, a sadrži velike količine bakterija koje proizvode mnoge kiseline, što narušava strukturu zuba i može dovesti do nastanka karijesa, piše portal 24sata.hr.

Vremenom, ovo stanje će dovesti do upale zubnog mesa, koje postaje natečeno, crveno i bolno na dodir. Kao krajnja faza nastaje neizbežna paradentoza, upozoravaju stručnjaci.

Kako bi se to sprečilo, najvažnije je redovno dobro četkati zube, koristiti zubni konac i uklanjati kamenac kod stomatologa.

Ipak, postoji još jedan način kako da smanjite pojavu zubnog kamenca, pa čak i da ga potpuno uklonite, kućnom pripremom vodice za ispiranje usta.

 

Prvi recept

Sastojci: nekoliko kapi ulja mente i malo soka od limuna

Priprema: Sve sastojke ubacite u čašu vode i promešajte, pa dobro isperite usta ovom mešavinom.

Drugi recept

Sastojci: pola šoljice svežeg ruzmarina, 1 šoljica sveže mente, 2 šoljice vode

Priprema: Pomešajte sastojke,  pa ih kuvajte nekoliko minuta, a nakon što sve odstoji, procedite tečnost i ostavite da se ohladi. Nakon toga, vodicom isperite usta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading