ZUBOBOLJA NOĆNA MORA: Rešite se bolova na PRIRODAN NAČIN!

Autor: novosti.rs, Republika

Lifestyle

04.08.2020

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zubobolje su nešto čega se svi plašimo, a radi se o veoma neprijatnom bolu koji obično počinje noću, kada u kući nema nijedne tablete protiv bolova, dežurna apoteka ili dom zdravlja su daleko, a u kući nema nikakve tablete protiv bolova... Mnogi tada pokušavaju da se prisete starih, proverenih, narodnih recepata.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Veoma delotvorni u saniranju upale su neven, beli luk, karanfilić, alkohol...

Neven

Neven se vekovima koristi za ublažavanje širokog spektra zdravstvenih problema jer deluje antiseptično i antibakterijski. Ispiranje usne duplje čajem od nevena predstavlja umirujući tretman za bolesti desni i upalne procese na zubima.

Karanfilić

Recept za upotrebu karanfilića je jednostavan: Žvaćite karanfilić, jer je on prirodan anestetik, a prema nekim istraživanjima olakšava zubobolju za samo nekoliko sati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Karanfilić

Beli luk

Jedan je od najmoćnijih prirodnih sredstava za smirivanje bola. Organski spoj koji se naziva alicin daje glavna antioksidativna svojstva belom luku. Prepolovite čeno i stavite ga na zub koji boli, a bol bi trebalo da nestane za nekoliko minuta.

 

Alkohol

Nije potrebno da se popije da bi uminula zubobolja, već se njime ispiraju usta, a on deluje dezinfekcijski jer uništava bakterije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading