KRALJICA LEKOVITIH BILJAKA: Jača srčani mišić, ublažava dijabetes, temeljno čisti organizam...

Autor:

Lifestyle

19.07.2020

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aloe vera je niska zeljasta biljka koja je od davnina poznata kao "eliksir dugovečnosti"-

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bogata je mineralima i vitaminima kao što su A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C i E, folna kiselina, magnezijum, cink, mangan, kalijum i gvožđe.

Njena blagotvorna svojstva davno su primećena, a može da se koristi kao lek kroz hranu ili u vidu obloga. Veoma je korisna kod kožnih oboljenja i ima protivupalno, antibakterijsko, antivirusno i laksativno delovanje. Aloe vera svojim sastavom obezbeđuje zdravlje ćelija u ljudskom organizmu što omogućava njihovo pravilno funkcionisanje i otpornost na štetne uticaje.

Gel od aloe vere pokazao se odličnim pri lečenju povišene želudačne kiseline, normalizaciji pH stolice, poboljšavanja funkcionisanja jetre, jačanju srčanog mišića, ublažavanju simptoma astme i alergija.

Takođe, smanjuje bol i svrab kod ujeda insekata, pomaže u uklanjanju kožnih osipa, akni, tamnih mrlja na koži, opekotina od sunčanja, ublažava staračke pege na rukama, podmlađuje kožu i ubrzava rast kose. Takođe, jača imunitet, uništava viruse, bakterije, gljivice i parazite, te pomaže i kod detoksikacije organizma.

Zbog njenih hranjivih sastojaka ova biljka se može bez problema koristiti sa drugim lekovima i doprineti boljoj efikasnosti određene terapije. Međutim, iako se pokazala vrlo korisnom, konzumacija ne može biti neograničena. Naročito osobe koje imaju kamen u bubregu bi trebalo da pripaze na unos aloe vere jer zbog njenog svojstva da temeljno čisti organizam od neželjenih materija, može pokrenuti neprijatne procese.

Svakako, ukoliko ste zdravi i želite da ojčate svoj organizam, sok ili gel od aloje vere neka se obavezno nađe na vašem meniju tokom dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading