SAMOĆA I PSIHIČKO ZDRAVLJE: Naučite kako da prihvatite sebe i nećete biti usamljeni iako ste sami

Autor:

Lifestyle

15.06.2020

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samoća je jedan od najvećih ljudskih strahova, koji proističe upravo iz činjenice da nedovoljno poznajemo sebe. Naravno, čovek je po prirodi stvoren da se oseti prihvaćeno i voljeno u grupi drugih ljudi kojoj pripada, međutim, jedna od naših najvećih grešaka je što zaboravimo da prvo moramo zavoleti i prihvatiti sami sebe. A to ćemo najbolje uspeti, ako se na neko vreme osamimo.

RepublikaFoto: Photo by Anthony Tran on Unsplash
Foto: Ilustracija

Ako želite da kroz život podjednako uspešno koračate sami, ili pod ruku s nekim, prvi korak, koji morate napraviti je samospoznaja. Kada se potpuno ogolite, od početka do kraja, u svoja četiri zida, bez da vas iko posmatra, kritikuje, ili teši, morate naučiti da potpuno prihvatite i zavolite sebe i da se ohrabrite da sami počnete da kreirate i živite sopstvenu sreću.

Da biste u ovome uspeli, zaista je neophodno da budete iskreni prema sebi, da prihvatite svoje mane i najveće greške, da naučite da sebe zbog toga ne krivite, već da sebi pružite ruku, da ustanete i nastavite dalje, po mogućstvu, bez sličnih grešaka.

RepublikaFoto: Photo by Abbie Bernet on Unsplash
Foto: Ilustracija

Važno je da vam kad god ste sami bude lepo. Ako neizmerno uživate u kafi, u nekom posebnom kafiću, ali danas baš niko ne može da vam pravi društvo, zašto ne biste otišli sami?

Seli, naručili ono što inače naručujete i razbistrili malo svoje misli, sredili ih, dali sebi neki pravac, promislili o narednim ciljevima, o tome šta sve možete unaprediti kod sebe, ili jednostavno uživati u tišini, u najboljem mogućem društvu, a to je sopstveno!

Kada potpuno srastete sami sa sobom uživaćete u svakom samostalnom trenutku. Prijaće vam da odgledate film sami, da šetate gradom i samo osluškujete svoje misli, jer kad se potpuno otvorite pred sobom, postaćete najbolji prijatelj i kritičar sebi samom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Samoća je idealno vreme za rad na sebi! To je onaj trenutak, kada poželite da izazovete sebe, da vidite koliko ste dosledni, motivisani i uporni, odnosno koliko ste voljni da uspete, na putu ka svojim željama i snovima! U tim trenucima primetićete da sami sebe motivišete i više nego dobro, da ste najbolja podrška i najiskreniji kritičar, kog ste ikad imali i da zaista uživate u svakom trenutku koji sa sobom provodite.

Važno je da znate, da šta god da se dogodi, na kraju dana imate sebe! Zato naučite da se volite, jer od trenutka kada se zavolite, shvatićete koliko uživate u životu i volite druge ljude.

Nema straha od samoće, jer kad sebe volite, niste usamljeni kad ste sami, a to je bitna razlika!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading