Da li ste i vi ovih dana umorni i malaksali? Kardiolog otkriva zbog čega se to dešava i da li je opasno

Autor: Informer, Republika

Lifestyle

13.05.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malaksalost, umor, pa umor i malaksalost... Simptomi na koje su se tokom vikenda i danas svi žalili, ali veoma tiho...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Otkako su nam stigle prave letnje temperature mnogi se žale na malaksalost i gubitak energije, a ima i onih, koji zbog hroničnog umora koji ovih dana osećaju, strahuju da se nisu zarazili novim korona virusom. Kako da znamo da li se kod nas radi o reakciji na višemesečni nedostatak fizičke aktivnosti ili o nečemu ozbiljnijem, objašnjava prof. dr Goran Davidović, kardiolog.

- U uslovima vanrednog stanja većina ljudi bila je u izolaciji. Naravno, to je značilo i manjak fizičke aktivnosti. Sada ponovo možemo napolje u bilo koje doba dana, više se krećemo, pa organizmu treba vremena da se privikne na novonastalu situaciju. Ako tome dodamo i ove vrućine, jasno je da može da se javi malaksalost i osećaj umora. Razloga za strah nema ukoliko se ne jave tipični simptomi KOVID – 19 infekcije kao što su temperatura, kašalj i nedostatak vazduha. U tom slučaju treba da se javite lekaru – objašnjava doktor Davidović.

Prema njegovim rečima ovaj period je posebno težak za hronične bolesnike i starije ljude koji su najduže i bili u kući od proglašenja pandemije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading