KAKO DOLAZI DO PUCANJA SILIKONA I DA LI JE OPASNO?

Autor: zena.blic.rs

Lifestyle

17.12.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savremeno doba dalo nam je mogućnosti da korigujemo različite fizičke nedostatke, a plastične operacije i estetski zahvati postali su dostupni i najobičnijem čoveku, premda je pre samo tri decenije ovo bilo teško i zamisliti.

RepublikaFoto: instagram.com/alettaoceanofficial1
Ilustracija

Danas su ovakve korekcije uobičajene, a žene se najčešće odlučuju na povećanje grudi, usana, ali i korekciju nosa. No, iako retko, ovakvi zahvati podrazumevaju i određene rizike i komplikacije, pa se dešava da s vremena na vreme čujemo kako je nekome "pukao silikon".

Tako je već nekoliko dana aktuelan slučaj poznate domaće pevačice folk muzike Jelene Kostov kojoj je pukao silikon u grudima, kako je sama naknadno priznala usled njenog nemara.

KAKO DOLAZI DO PUCANJA SILIKONA U GRUDIMA?

"Silikon može da pukne samo usled fizičkog oštećenja (na primer preteranog pritiskanja grudi ili udaraca), ne i sam od sebe. Ukoliko se desi da dođe do pucanja silikona, uglavnom nema većih posledica, premda u određenim slučajevima može da izazove konrakturu kapsule, što može da deformiše implant, pa grudi postaju čvrste i bolne na dodir. Ipak, u većem broju slučajeva gel koji se nalazi u silikonu ne izađe izvan opne silikona, tako da ne pravi nikakav značajan problem - ističe specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirugije dr Miloš Gačević.

On dodaje i da do pucanja silikona u grudima dolazi u malom procentu slučajeva - svega jedan do dva odsto.

- Ako do pucanja dođe, najčešće se radi reimtplantacija, tačnije zamena starog slikona novim - zaključio je Gačević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading