PROČITAJTE TAJNE SIGNALE! Muškarci IZJAVLJUJU LJUBAV na veoma neobične načine, ovo je 15 sigurnih znakova!

Autor:

Lifestyle

24.12.2020

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali znaci velike ljubavi!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U tridesetim vaša veza postaje nešto komplikovanija i morate da budete fleksibilniji jer postajete roditelji i doživljavate značajne životne promene. U četrdesetim i pedesetim možda se više trudite oko srećnog braka, a to uključuje i posete bračnom savetniku.

Sve te promene su normalan deo života, ali zbog njih će neki pomisliti kako ih partner više ne voli. Istina je da u dugotrajnim brakovima postoje stvari koje mogu da se poprave, ali u poređenju s početkom veze nije nešto s čim možete da poredite kakve osećaje vaš partner sada ima prema vama.

Psiholog Sten Tatkin kaže da verovatno partner nije prestao da avs voli, nego oseća ljubav na drugačiji način. To uključuje razne pokazatelje, od načina kako se drži, kako se svađa s vama, do stava prema izlascima. On i nekoliko stručnjaka ponudili su odgovore na pitanje o tome da li vas vaš supružnik još uvek voli.

1. Gleda vas u oči

Kad sedite jedno naspran drugog tokom večere, on ne gleda telefon niti bilo šta drugo. Gleda vas pravo u oči i pažljivo sluša šta govorite. Psiholog Zik Rubin napravio je istraživanje koje je pokazalo da se duboko zaljubljeni parovi gledaju u oči 75 posto vremena koje provode zajedno, dok se drugi ljudi u običnim razgovorima gledaju 30 do 60 posto vremena. Drugim rečima, to znači da snažan kontakt očima pokazuje da je zaista zainteresovan za ono što govorite.

RepublikaFoto: Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash
Foto: Ilustracija

2. Pristaje na izlaske

Rano je to proglasiti znakom nezainteresovanosti, ali psiholog Pol Kolman kaže da zaljubljeni muškarci deluju kao da s manje entuzijazma pristupaju vezi nego žene. Razlog je u tome što imaju niže vrednosti serotonina, pokazala je studija objavljena u časopisu "Journal of Psychophysiology".

- Količina serotonina u telu žene omogućava joj da deluje srećnije i to bolje pokazuje. Ipak, količine serotonina kod muškaraca nisu toliko visoke i nemaju potrebu da pokazuju sreću na taj način. Oni vam pokazuju ljubav pristajući na sve što vi želite da radite, makar to bilo sedenje uz vas dok gledate TV - kaže Kolman.

Umesto da ste frustrirani jer jedino vi osmišljavate ideje za romantični izlazak, gledajte na to kao na mogućnost da isprobate nešto drugačije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

3. Tokom seksa zove vas imenom

Uobičajeno je tokom dana partnera zvati dragi, draga ili ljubavi, ali Tatkin kaže da ukoliko vaš muškarac tokom seksa izgovara vaše ime, to je znak da je prisutan u trenutku s vama i ne želi da bude intiman ni sa kim drugim. Dodatni pokazatelj je i kontakt očima u spavaćoj sobi, a Tatkin kaže da muškarac tako pokazuje da je zainteresovan samo za vas i da misli samo o vama.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

4. Tiha ljubav

Kad ste tek počeli da izlazite, vaš partner nije mogao da se suzdrži i stalno vas je dodirivao bez obzira na doba dana. Ako ste dugo u braku, vrlo je verovatno da to više nije slučaj, ali ne brinite. Tatkin kaže da muškarac možda ljubav izražava na drugi način.

- Na početku uspešne veze stalna uzbuđenost zbog nove ljubavi uzrokuje proizvodnju dopamina. Reč je o neurotransmiteru nalik onome kod zavisnika koji uzimaju opojna sredstva. To je vrlo uzbudljivo, ali privremeno - ističe on.

Tiha ljubav, s druge strane, dolazi na red kad uzbuđenje splasne.

- To je smireno stanje u kojem se parovi nalaze kad su potpuno opušteni i usmereni jedno na drugo - kaže Tatkin.

Dakle, još vas voli, ali to pokazuje na drugačiji način.

5. Otići će na zabavu na kojoj ne želi da bude i neće se žaliti

Svi znamo za situacije kad nam je najbolji prijatelj priredio zabavu na koju naš partner zaista nije hteo da ide. Ali, kako je reagovao? Ako se nije preterano žalio, iskazao vam je ljubav.

 

- Kad kažete da zaista želite da bude uz vas i on potom obuče odeću za odlazak na zabavu bez preteranog prigovaranja, to znači da ostavlja svoje interese po strani kako bi vas usrećio - kaže Sofija Dembling, autorka knjige "Introverts in Love: The Quiet Way to Happily Ever After".

On na to ne bi pristao da vas ne voli i to dokazuje bez reči.

6. Brzo završava svađu

Još jedan dokaz da vas ludo voli jeste činjenica da vam dozvoljava pobedu kod svake nesuglasice.

- Stavlja vas na prvo mesto, pre potrebe da mora da bude u pravu jer zna da će svako odlaganje popravljanja nesuglasice povrediti vaša osećanja, a ne želi da to opterećuje vašu budućnost - kaže Tatkin.

Stoga kad podigne belu zastavicu, to ne radi zbog lenjosti nego ne želi da budete uzrujani. Sledeći put kad se nađete u istoj situaciji, zastanite na trenutak i razmislite da li je važnije biti u pravu ili rešiti problem.

7. Ne koristi mobilni telefon

- Ovih dana svi smo prikovani uz svoje mobilne telefone. No ako vaš suprug aktivno isključi telefon iz dnevne rutine kako bi odvojio vreme za vas, to je znak da još želi da vam se približiti - kaže Fon Viver, autorka knjige "Happy Wives Club".

RepublikaFoto: Photo by Toa Heftiba on Unsplash
Foto: Ilustracija

- Kad muškarac voli ženu, bez obzira koliko zahtevan posao imao, on zna kad je vreme da isključi telefon i laptop te svoju pažnju u potpunosti posveti njoj. To je deo stalnog napora da ljubav stavi ispred karijere i prijatelja - kaže Viver.

Naravno da to ne znači da će odmah to prestati da radi čim vi to poželite, ali on se trudi da pronađe vreme koje će sa vama provesti bez tehnologija, a to znači da mu je još stalo.

8. Pere sudove jer zna da ne volite to da radite

Kad ste godinama zajedno, očito je da vaš suprug zna da mrzite da perete sudove. No, ako vas zanima da li vas on još uvek voli, proverite kako se nosi s vašom odbojnošću prema pranju sudova.

- Ako zna za tri ili četiri stvari koje će vas uzrujati, onda zna i kako to da izbegne da biste vi opet bili bolje raspoloženi. Smatrajte ga svojim protivotrovom - kaže Tatkin.

Umesto da se svađate jer je opet vaš red za pranje sudova, veća je verovatnnoća da će on staviti sve u mašinu pre nego što odete na spavanje. No, setite se da mu uzvratite uslugu kad se pojavi nešto što on ne voli da radi ili mu makar zahvalite jer smo sigurni da ni on ne voli da pere sudove.

9. Nikad nije spomenuo razvod

Naravno da svaki par ponekad prolazi kroz izazovne trenutke, ali čak i kad je najteže, vaš suprug nije izgovorio da želi razvod. Tatkin objašnjava da srećan suprug neće ugroziti vezu čak ni kad je uzrujan ili ljut.

- Ništa dobro ne proizlazi iz ugrožavanja veze ili osećaja da ona u budućnosti možda neće postojati - kaže Tatkin.

RepublikaFoto: Photo by John Schnobrich on Unsplash
Foto: Ilustracija

Umesto toga, on je naučio da komunicira kroz probleme na zdrav način, ali to ne znači da se ponekad ipak nećete posvađati.

10. Trudi se da vas iznenadi

- Iako se o domaćinstvu brinete zajedničkim "Google kalendarom" i grupnim porukama, ako se vaš suprug još trudi da vas iznenadi sitnicama za koje zna da će vam ulepšati dan, onda vas još ludo voli - kaže Viver.

- Nije reč o skupim poklonima. Ponekad će vas obradovati omiljenom poslasticom ili sladoledom, kupiće karte za film koji ste spomenuli da želite da pogledate... - kaže ona.

Smisao je u tome da pronalazi načine kako bi vašu vezu održao svežom i zabavnom te vam pokazuje da se još seća malih stvari koje mogu da vas nasmeju.

11. Još vam govori da vas voli

Iako više i ne možete da izbrojite koliko vam je puta unazad svih ovih godina rekao da vas voli, verovatno vam te dve reči nikad ne dosade. Džejmi Bronstin, terapeutkinja za veze i autorka knjige "Love Talk Live", kaže da izgovaranje tih reči nije samo stvar navike.

- Mnogim partnerima dosadi da govore "Volim te" i na kraju to prestanu da rade ili te reči izgovaraju ređe - kaže Bronstin.

To znači da, ukoliko vam ih često i iskreno izgovara, zna važnost tih reči i stalo mu je da ih čujete.

12. Šalje cveće bez razloga

Iako ništa neće ličiti na početak veze, Bronstin ističe da je važno zadržati sitne gestove.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Kad ste usred gužve na poslu, a iznenada vas pozovu na recepciju zbog dostave cveća, iznenadiće vas činjenica da vam je suprug poslao ruže jer je utorak. To znači da je još zaljubljen u vas - kaže ona.

Povratkom starim navikama pokazuje vam da mu je i dalje snažno stalo do vas kao što mu je bilo i na početku.

13. Želi da vas zaštiti

Kad vam suprug pokaže da želi da vas zaštiti i da mu je cilj da se osećate sigurno i voljeno, znate da to dolazi od najdubljih osećaja.

- Kad šetate ulicom, on hoda bliže kolovozu. Traži od vas da ga nazovete kad stignete na odredište kako bi znao da ste sigurno stigli. On će poneti stvari koje su vama preteške i redovno će se brinuti o paukovima ili drugim kućnim podstanarima koji vas plaše - nabraja primere Bronstin, ističući kako će uvek pronaći način da vam bude podrška jer mu je vaša dobrobit prioritet.

14. Raste s vama i podržava vaše snove

Kako se veza razvija, razvijaju se i pojedinci u njoj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Pravi partner uvek je uz vas i podržaće vaše ideje. Bez obzira da li je reč o novom hobiju ili promeni u karijeri, zdrava veza će partnerima omogućiti da se uzajamno podupiru i rizikuju - kaže klinički psiholog dr Morgan Anderson.

Ako je vaš muškarac znatiželjan oko toga ko ste i ko želite da budete, to znači da mu je stalo.

15. Usrećuje vas

Čini se da u početku veze oba partnera rade stvari kojima žele da usreće ono drugo, ali to vremenom može da izbledi. Ako vaš suprug još svesno pokušava da bude brižan, znajte da je ludo zaljubljen u vas.

- Ako vam kupuje omiljenu kafu u kafiću koji mu baš nije blizu samo kako bi video osmeh na vašem licu, još vas voli - kaže Bronstin.

Stoga, pre nego što uzmete tu kafu zdravo za gotovo, razmislite o njenom značenju, prenosi 24sata.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading