Da li je veličina bitna? Evo odgovora od žena na večito pitanje!

Autor: b92.net, Republika

Lifestyle

17.08.2020

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos popularnom verovanju, muškarci sa velikim polnim organom nisu san svake žene, tvrdi seksualni stručnjak iz Australije Nadja Bokodi.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

Ona je veliki muški polni organ uporedila sa štiklama kod žena - čim je veća peta, teže je hodati u njima. Kaže da je svesna kako opsesija veličinom postoji oduvek, ali smatra i da nije utemeljena.

- Čak i lik iz popularnog sitkoma iz devedesetih, Džordž Konstanca iz serije Sajnfeld, nije mogao da izbegne pritisak i izmerio je veličinu svog polnog organa - piše Bokodijeva. Tada se partnerka drugog lika, Džerija, nasmeje kada vidi da je Džordžov polni organ mali, prenosi portal Indeks.


- Šala je jasna - predrasuda je da mali polni organi pripadaju patetičnim, neseksipilnim muškarcima i kao takvi, zaslužuju podsmeh - kaže ona.

 


Međutim, razlike nisu baš tolike koliko se čini na prvi pogled. Opsežna metaanaliza koja je objedinila podatke iz 17 studija i uključivala preko 15.000 muškaraca utvrdila je da je prosečni penis u erekciji dugačak oko 13 cm, a odstupanja od toga variraju za samo nekoliko centimetara kod otprilike 80% muškaraca.

Sa druge strane, čak 75% ispitanih žena smatra da veličina nije bitna, jer one ne mogu da posignu orgazam samo od penetracije.

Bokodijeva, zato, zaključuje kako nam je potrebno "potpuno drugačije shvatanje muževnosti, umesto nametanje nemogućih ideala koji su nas ovde doveli".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading