Nauka je rekla svoje: ORALNO zadovoljavanjeje ZDRAVO za žene, i to na ovih nekoliko načina

Autor: Republika, Espreso

Lifestyle

08.08.2020

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sve žene koje uživaju u oralnom seksu stigla je još jedna potvrda da je poželjno da nastave sa ovom aktivnošću.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u Njujorku pokazalo je da je oralno zadovoljavanje izuzetno zdravo za žene.

Ova studija je pokazala da oralni seks deluje pozitivno na žene, što se ogleda u njihovom raspoloženju, kao i da pomaže i u borbi protiv depresije.

 

 

 

Naučnici su u saradnji sa psiholozima došli i do zaključka kako je za žene gutanje sperme zdravo, budući da ona sadrži hemijske susptance koje doprinose dobrom raspoloženju, piše Cosmopolitan.hr. 

Između ostalog, sadrži serotonin koji smanjuje depresiju, kortizol koji povećava osećanje ljubavi i privrženosti, kao i melatonin koji opušta i pomaže u borbi protiv nesanice.

Jedna od hipoteza istraživanja je bila da su žene koje praktikuju seks bez zaštite manje sklone depresiji od onih koje se uvek štite. Testiranje je sprovedeno na 293 studentkinje koje su ispunjavale anonimne upitnike o svom seksualnom životu.

 

 

 

Analiza rezultata je pokazala da one žene koje nikada ne koriste kondom zaista pokazuju mnogo manje simptoma depresije od onih koje uglavnom ili uvek koriste kondom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mirjana

08.08.2020 13:32

Naravno, samo i jedino sa svojim stalnim partnerom, i to ako ste sigurni da je apsolutno zdrav. U tom slučaju, pored svega navedenog, vaš ten će blistati. :)