Da li birate loše ljubavnike? Istraživanje pokazalo zašto kod žena izostaje orgazam!

Autor: telegraf.rs, Republika

Lifestyle

06.08.2020

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada se smatralo da žene koje ne mogu da dožive orgazam nisu mentalno zrele. Međutim, ekspert za seks Nadia Bokodi smatra da se to dešava zbog nesposobnosti muškarca da zadovolji ženu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U svom tekstu, Nadia tvrdi da žene koje ne mogu putem seksa da postignu orgazam često se osećaju kao da je to njihov "lični propust“ ili da su na neki način "pokvarene".

U stvari, reč je o muškarcima koji su "loši u seksu", tvrdi ona.

- Problem nije u ženskim telima, već u načinu na koji imamo seks sa muškarcima. Naravno, penisi su sjajni! Za neke mogu čak da kažem i da su slatki. Bez obzira ako ste žena, statistički je mala verovatnoća da ćete dostići vrhunac oslanjajući se na jedan - piše Nadia.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nedavno istraživanje u kome je učestvovalo 17.000 žena suprotstavilo se opštem uverenju da ženama do vrhunca treba više vremena nego muškarcima.

Istraživač Alfred Kinsei otkrio je da žene mogu da postignu orgazam za samo nešto više od četiri minuta - što je gotovo isto vreme kao i kod muškaraca.

 

Istraživanje sa Univerziteta Indijana je otkrilo da u proseku oko 65 odsto žena doživljavaju orgazam tokom "seksualnog odnosa sa partnerom" . Kod muškaraca je ta brojka značajno veća -  95 odsto.

- Štaviše, istraživanje pokazuje da oko tri četvrtine žena orgazam postiže najpouzdanije tokom predigre, dok samo petina nas može da ga doživi kroz penetraciju. Daleko spretniji pristup muškaraca bio bi uključivanje u produženu predigru, fokusiranje na stimulaciju dodirom, a zatim i nastavak toga tokom trajanja seksa - dodala je Nadia.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading