LEPO, ALI DA LI JE TAKO? Novo istraživanje pokazalo da se svaka osoba zaljubi 3 puta u životu!

Autor: Ženskimagazin.rs

Lifestyle

10.06.2019

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokazano da najizbalansiraniji odnos dolazi tek nakon dva pokušaja.

RepublikaFoto: pixabay.com

Koliko puta vam je bilo potrebno da slomite srce da biste osetili pravu ljubav?

Prema novoj studiji, svaka osoba se u proseku zaljubljuje samo tri puta, a poslednji put dolazi do ravnoteže u vezi. Studija, kojoj je prisustvovalo 3.000 britanskih muškaraca i žena, čija je prosečna starost bila 37 godina, analizirala je ljubavne navike parova. Prema rezultatima ankete, svaka osoba se može zaista zaljubiti samo tri puta.

Po prvi put nam ljubav preti u tinejdžerskim godinama, kada je objekat naših osećanja idealizovan do maksimuma i čini se da će ova veza imati neverovatnu budućnost. Ali surova stvarnost sve stavlja na svoje mesto i nakon vremena prisiljeni smo da se podvrgnemo određenim testovima. U odraslom dobu zaljubljujemo se dva puta, ali na različitim nivoima.

Foto: pixabay.com

Psiholozi tvrde da je druga ljubav bekstvo od prve veze i ona se uvek javlja u životu kao nužnost. Srce, slomljeno tugom nakon prve nesrećne ljubavi, traži sigurno utočište u kojem se može zaboraviti i ponovo pronaći sebe. Inače, takvi odnosi često postaju sebični za jednog partnera, jer u dubini njihove duše on vidi novu ljubav kao privremenu tačku boravka. Zbog činjenice da drugi partner zavisi od prvog, takav odnos je osuđen na kolaps.

Treća ljubav - šta nam ona daje?

Posle dve romantične priče, kada je čovek praktično razočaran u ljubav, on ulazi u novu vezu. Upravo ta ljubav je stvarna tačka ravnoteže, u kojoj svaki partner stiče iskrenost, spokojstvo, duhovnu intimnost, kao i spremnost na ljubav.

Ako u prve dve veze nismo bili spremni da budemo iskreni prema svojim partnerima i sa sobom, idealizujemo odnose i pokušavamo da "odigramo ljubav do groba" - treća ljubav podseća na vrednost stvarnih ljudskih odnosa.

Inače, najozbiljnije lične promene počinju upravo u takvim odnosima - jakim i iskrenim - zato što uvek želimo da budemo najbolja verzija sebe, da ostanemo blizu onoga koji nas čini srećnim i potpuno prihvata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading