(VIDEO) IŠČEZLA LEPOTA, OSTAO SAMO MULJ: Kanali u Veneciji skoro presušili, gondole zaglavljene u blatu!

Autor:

Razonoda

01.03.2021

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanali u Veneciji skoro su presušili, a čuvene gondole ostale su zaglavljene u blatu zbog veoma niske oseke koja je pogodila poznati turistički grad.

Foto: youtube.com/ La Repubblica
Venecija

Nivo mora tokom oseke ispod je normalnog nivoa, koji se kreće od -50 do 79 centimetara, prenosi italijanska "Republika".

Razlog ovako niskog nivoa Jadranskog mora tokom oseke je afrički anticiklon, koji je pogodio severne krajeve italijanske obale i doneo visok vazdušni pritisak.

On je dodatno snizio nivo mora tokom oseke, "potiskujući" ga ka južnim delovima italijanskog Jadrana, gde se stvara nizak vazdušni pritisak i gde je sada nivo mora viši nego inače, objašnjavaju italijanski meteorolozi.

Nivo mora trenutno je pet centimetara ispod donje granice, na koti -55, zbog čega su mnogi kanali praktično bez vode, a naučnici navode da je rekordno zabeležen nizak nivo bio na čak -100 centimetara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading