EPILOG KRIZE! POZNATO DA LI ĆE DRŽAVA ODREŠITI KESU: Evo na koji način će pomoći turističkim agencijama!

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

04.11.2020

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država će pomoći sektoru turizma i kroz subvencionisanje dela premije osiguranja budući da je u ovom momentu neophodno da imaju polise osiguranja da bi dobile licencu za rad, najavila je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

RepublikaFoto: Tanjug/FILIP KRAINČANIĆ
Tatjana Matić

Ministarka je rekla da je taj novi paket pomoći dogovoren juče na sastanku sa predstavnicima udruženja turističkih agencija.

- Predložena mera odnosi se na subvencionisanje dela premije osiguranja, kako bi se organizatorima putovanja pomoglo u postupku izdavanja novih polisa osiguranja čija je cena, usled pojačanog rizika, značajno viša u odnosu na period pre pandemije. Praktično će država još jednom dati posebnu pomoć sektoru turizma, odnosno turističkim agencijama, kroz subvencionisanje polise osiguranja koja im je neophodna da bi dobile licencu za rad, što je bio jedan od najvećih problema - kazala je Matić.

 
 

Dodaje da će se na taj način rešiti prepreka koja im je predstavljala i najveći izazov, te da će sada agencije moći da nastave sa radom.


- Agencije će platiti premiju osiguranja osiguravajućim kućama i dobiće za to refundaciju dela sredstava od resornog ministarstva - objasnila je Matić proceduru.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading