(FOTO) NAJBIZARNIJA MESTA NA KOJA SU LJUDI PUTOVALI: Od Đavolje kupke do Krvavog jezera

Autor: T. Jovanović

Razonoda

09.09.2020

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na našoj planeti postoji mnogo različitih mesta, i prelepih i onih besmislenih, ali ima i onih veoma čudnih i ludih, koja svakako privlače pažnju turista.

Srpski telegraf izdvaja neke od turističkih destinacija koje će vas nasmejati ili začuditi, a sigurno zaintrigirati.

Abrahamovo jezero sa smrtonosnim mehurićima

Ovo jezero je dobilo ime na javnom odabiru imena sedamdesetih godina prošlog veka i ne zvuči baš kao atrakcija koju vredi posetiti. Ipak, ovo jezero je vrlo posećeno. Ispod zamrznute površine jezera možete videti skupine gasova u belim mehurima koji se smrzavaju. Otrovni su, ali privlače pažnju!

Krvavo jezero

Ovo jezero u Boliviji je crvene boje, zbog čega se zove krvavo, ali nije opasno. U pitanju je neobična prirodna pojava, zbog koje su i ptice koje piju vodu iz ovog jezera takođe obogaćene crvenim pigmentom.

Staklena pustinja

Ova pustinjska teritorija prostire se od Egipta do Libije i to je jedno od najsušnijih područja Sahare, najveće pustinje na svetu. Staklena pustinja je mesto na kojem su sve što možete da vidite pesak i kamenje, kao i redak art-efakt - libijsko staklo.

Disko-džamija

Za džamije se obično smatra da su tradicionalne, bez velikih eksperimentisanja. Međutim, postoji jedna džamija, Shah Cheragh u Sirazu, Iran, koja pomalo liči na disko-klub zbog svojih vitraža, koji za vreme sunčanih dana stvaraju svetlosne efekte kao u diskoteci.

Pijaca fetiša, Togo

Akodeseva je trgovinski gradić blizu glavnog grada Toga, poznat po tome što se na njegovoj pijaci može naći najčudnija moguća ponuda, a najbizarniji je deo na kome se nude leševi, kosturi i kože životinja (majmuna, leoparda, antilopa, krava...). Takođe, ovde ćete naći mumije manjih životinja, napitak za seksualnu potenciju, kao i različite posude na koje su domaći vračevi bacili magiju.

Kamene kupe

Ime je donekle improvizovano, ali nije daleko od istine. Ove kamene stene se nalaze u Anatoliji u srcu Turske, tačnije na području Kapadokije, koja je gotovo cela pod zaštitom Uneska.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Magic in Cappadocia starts with sunrise... Photo: @analucia_henriques For reservation: info@heracavesuites.com

A post shared by HERA CAVE SUITES (@heracavecappadocia) on Sep 8, 2020 at 9:37am PDT

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading