PLJUNULI NA PRIRODU! Prelepo jezero Bešenovo nakon navale posetilaca postalo OBIČNO SMETLIŠTE!

Autor: espreso.rs, Republika

Razonoda

06.08.2020

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedno od najlepših i najčistijih kupališta u Srbiji koje je smešteno 38 kilometara od Novog Sada je nakon navale turista iz Srbije tokom vikenda postalo leglo zaraze i otpada.

Foto: youtube.com/NigiVlogs
Bešenovo

Naime, u pitanju je jezero Beli kamen, odnosno jezero Bešenovo koje je nastalo u jami rudarskog kopa rude lapor beočinske cementare.

Prvobitno rudarski kop iz kojeg je izvlačena ruda lapor, danas jezero azurne boje, oivičeno belim kamenom. Tek poneki strmi prilaz vodi podseća na dane kada je ovo jezero bilo prava planinska rupa. Nakon iskopavanja rude, cementara je prepustila prirodi da uradi ono što najbolje zna. Ružan prizor i provalija pretvoreno je u jezero, i od tada sve više ljudi dolazi ovde da pronađe mir i osveženje.

Neki tvrde da je kupanje u jezeru strogo zabranjeno i da nije bezbedno. Dno je nepredvidivo, dubine dosežu i do 57 metara, pa ipak, parking ispred velike kapije na ulazu uvek je pun. Vikendom, gužve su još veće, pa se mnogi parkiraju i par kilometara dalje, iskoristivši tako priliku da prošetaju kroz šumu i zelenilo.

Plaža koja izgleda pomalo "divlje" ima neki poseban šarm i privlačnost. Vodi teorijski možete prići sa svih strana, ali samo oni najhrabriji odlaze na mesta koja nisu bar malo prilagođena ulasku u jezero.

 

Mnogi su prošlog vikenda rešili da okušaju sreću, pa su se uputili na pomenuto jezero. Ipak, iza njih je ostala gomila đubreta i jedna ružna slika koja će teško izbledeti.

 

Mnogi su bili zgroženi ovakvim prizorima, ali su konstatovali da nisu iznenađeni što se "istorija svakodnevno ponavlja".


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading