(VIDEO) Šta mislite o novom japanskom izumu? Vi sedite kod kuće, robot putuje umesto vas

Autor: Lonely Planet

Razonoda

29.10.2019

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaboravite na čekanje u redovima za bezbednosne provere, žurbu da se ukrcate i potom satima sedite na skučenom sedištu. Najveća japanska avio-kompanija planira da redefiniše putovanja razvijajući robota koji će pomoću tehnologije "teleprisutnosti" leteti umesto vas.

Foto: youtube.com/ANA Global Channel

Al Nipon ervejz (ANA) nedavno je, naime, predstavio robota Newme koji će omogućiti ljudima da putuju a da zapravo i ne moraju da se ukrcaju u avion. Newme, visok oko metar i po, izgleda kao ajped na točkovima, a ima mogućnost prenosa video-snimaka visoke rezolucije koji korisniku omogućava gledanje i interakciju sa njegovom okolinom bez napuštanja doma.

Newme dolazi sa prilagodljivim dodacima koji se mogu prilagoditi potrebama korisnika.


- ANA Holdings počiva na povezivanju ljudi, a avatari imaju potencijal povezivanja ljudi širom sveta na način na koji tradicionalna putovanja ne mogu - kaže Šinja Katanozaka, predsednik i izvršni direktor kompanije ANA.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading