Tražite toliko potreban mir? Ovo su prave destinacije za vas

Autor: B92, Republika

Razonoda

02.09.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putovanja su nekada bila stvar ličnog zadovoljstva, a danas se sve vrti oko toga kako na fotografijama izgleda da nešto izgleda i da li deluje kao da se provodite.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sa putovanja se sve češće ljudi vraćaju umorni od gužve, provoda, jurcanja za suvenirima za najbliže, a samo su želeli potpuni mir u prirodi da bi "napunili baterije". 

Postoje mesta koja su divlja isto koliko su i lepa. Lutanje po prirodi i čini da se na stres potpuno zaboravi, a blizina čistog vazduha koje donosi povetarac sa Karipskog mora u postojbini Maja. 

Belize je idealan sklad džungle i mora koji pruža apsolutni mir i opuštanje.

Ovde mogu da se istražuju plaže, džungla, planine. Može da se spušta niz 90 metra dug konopac u prostrane pećine drevnih civilizacija. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5-6 year plan in the works. #belize @mandymarlow80

A post shared by David Marlow (@caf_coils) on Aug 31, 2019 at 12:09am PDT

Jugoistočna Aljaska predstavlja raj za sve one koji vole zelena protranstva u kojima na svakom koraku mogu da se pojave razne životinje. Ovaj deo Aljaske naselile su mnoge vrste vodenih životinja, pa posetioci često posmatraju sa obale ili pak plove čamcima i čekaju da nešto uoče.

Početak putovanja bi bilo najbolje da bude u Kečikanu, ovde mogu da se istraže magloviti fjordovi pre početka otkrivanja divljine. Ostrvo princa od Velsa je svakako jedno od mesta koja treba istržiti, a i poraniti jer izlazak sunca dok na obali pecate i slušate tišinu deluje veoma smirujuće i opuštajuće. 

Zalasci Sunca su podjednako lepi, a ukoliko niste ljubitelj ove zvezde, alternativu uvek možete potražiti u ronjenju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ed Harrach (@edharrach) on Aug 11, 2019 at 6:20pm PDT

Dominika, tačnije grad Rozo, je obavezan na listi "neukroćenih" destinacija. Za one koji su ikada videli kako izgledaju Karibi, čak i na folmovima i slikama, odmah će da shvate zašto je ovo mesto idelno za odmor.

Tropski raj u sebi krije neverovatne prizore igranja svetlosti sa kristalno čistom vodom. Osim kupanja u moru, gde nema gužve, posetioci Rozea mogu brodićem da isplove malo dalje od obale i da posmatraju i da se dive mnoštvu kitova koji žive u blizini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading