Srpski grad na listi svetskih gradova koje morate posetiti u 2019. godini

Autor: Republika

Razonoda

24.12.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turistički sajt "Lonely planet" objavio je listu 10 gradova koje morate posetiti u 2019. godini (Best in Travel), a na trećem mestu je Novi Sad.

RepublikaFoto: pixabay.com
Novi Sad

Na prvom mestu je danski Kopenhagen, a na drugom kineski Šendžen. 

"Lonely planet" je naveo da Novi Sad nije tako poznat kao glavni grad Srbije Beograd, ali da je moderniji. Navodi da je nadimak Novog Sada - Srpska Atina, kao i da je taj grad domaćin festivala EXIT na Petrovaradinskoj tvrđavi, koju vredi videti i mimo festivala. 


"Lonely planet" dalje navodi da Novi Sad ima živahnu umetničku i muzičku scenu i da je orijentisan ka mladima.  Taj turistički sajt je istakao da će taj drugi po veličini srpski grad u 2019. biti evropska prestonica mladih. Na listi gradova koje morate posetiti u 2019. godini, posle Novog Sada, su Majami u Floridi, Katmandu u Nepalu, Meksiko Siti, Dakar u Senegalu, Sijetl, Zadar u Hrvatskoj i Meknes u Maroku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading