Branson ide u nemoguću misiju: Rešiće najveću misteriju okeana, Veliku plavu rupu

Autor: Republika

Razonoda

02.12.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milijarder i osnivač avio-kompanije Virgin Ričard Branson prirdružiće se u novoj misiji koja ima za cilj da reši najveću misteriju okeana, Veliku plavu rupu u Belizeu.

RepublikaFoto: twitter.com/RichardBranson
Ričard Branson

Velika plava rupa predstavlja najveći ponor u okeanu širok 300 metara, a dubok oko 125 metara. 

Otkrivena je 1971. godine kada je istraživač Žak Kosto otkrio Plavu rupu na mapi i istražio njene dubine. Skoro pola veka kasnije, uprkos tome što je postala hit među ljubiteljima ronjenja, Plava rupa je i dalje neistražena. 

Njegov unuk pak, Fabien Kortu pridružiće se Bransonu koji je vođa organizacije Ocean Unite u istraživanju rupe specijalnom podmornicom Aquatica Stingray 500 kako bi zajedno otkrili šta se nalazi na njenom dnu. 


Pretpostavlja se da je Plava rupa nekada bila pećina dok je tu i dalje bilo kopno. Nova ekspedicija treba da pruži odgovor na pitanje šta se nalazi na dnu mističnog ponora. 

Ekspedicija pod imenom Blue Hole Belize 2018 Expedition emitovaće se uživo na Discovery kanalu u nedelju 2. decembra 2018.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading