DOZVOLIO JE ANAKONDI DA GA PROGUTA: Obukao je specijalno odelo, probao eksperiment na njoj, a onda usledio PAKAO (FOTO/VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraživač je odlučio da se suoči sa svojim najvećim strahom u Amazonu!

DOZVOLIO JE ANAKONDI DA GA PROGUTA: Obukao je specijalno odelo, probao eksperiment na njoj, a onda usledio PAKAO (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube/ VCREDDY We Can

Paul Rosoli je neustrašivi istraživač koji već od svoje 16. godine istražuje tajanstvene i opasne amazonske prašume i džungle. Tokom godina, proveo je vreme susrećući se sa raznim životinjskim vrstama, ali posebnu pažnju posvetio je proučavanju poluvodenih vrsta zmija. Njihovu snagu je uporedio sa "zapregom konja" i tvrdi da zna mnogo o njima, kao i o ljudskom strahu od ovih divova među zmijama. Pored proučavanja zmija, Rosoli je odlučio da sprovede eksperiment koji bi promenio percepciju ljudi o ovim životinjama. Njegova namera da bude progutan od strane žive zmije bila je deo hrabre avanture kojom je planirao da podrži očuvanje amazonskih prašuma i prikupi novac za tu svrhu. Sa svojim timom, sproveo je nedelje tražeći savršenog kandidata za ovaj izazov, ističući da je to bio "najteži deo" eksperimenta.

- Morali smo da dizajniramo odelo koje može da izdrži zgnječenje. Anakonde se samo zakače svojim ugrizom, zatim zgnječe, i tako ubijaju svoj plen pre nego što ga progutaju. Onda smo se uverili da ću moći da dišem u slučaju da zaista uspem da uđem u anakondu. Zatim smo stavili svinjsku krv spolja da bih bio privlačan, da mirišem kao plen ove zmije - rekao je o svojoj opremi.

Foto: Printscreen Youtube/ VCREDDY We Can

Anakonda guta čoveka

Rosoli je puzeći prišao anakondi kako bi pomislila da je reč o divljoj svinji, a njoj je trebalo nekoliko sekundi da ga ščepa.

- Ne mogu da se pomerim. Prikovala me za zemlju. Zna da ne mogu da pobegnem. Biće dobro, dok ne umrem - rekao je on ekipi koja je na monitoru videla kako mu se puls ubrzava.

Rosoli se nije previše borio - ne bi mogao i da je hteo - a onda mu je anakonda zgrabila glavu.

- Poslednje čega se sećam je da sam video zmijina usta otvorena pravo ka mom licu. Sve je pocrnelo i tada sam jednostavno osetio da me je uhvatio talas, samo je bila umotana oko mene. Više od sat vremena sam bio stegnut. Nisam mogao da vidim, nisam mogao mnogo da čujem i samo sam mogao da se javljam radiom ljudima kojima govorim da sam živ. Spremite se momci, počinje da me guta. Lice mi je dole! Dođite, treba mi pomoć - vrisnuo je, prenosi "Stil".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Rosolie (@paulrosolie)

Izvučen je na sigurno.

 - Mnogo smo vodili računa. Cilj eksperimenta je bio da ljudima pokažemo moć ovih zmija čije stanište treba sačuvati - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading