OVO SIGURNO NISTE ZNALI O PSIMA!

Autor: Republika

Lifestyle

25.02.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dakle, jedna od njih kaže da uplašeni pas savija rep između zadnjih nogu. Ne radi to da pokaže svoju slabost, već da prikrije miris iz analnog područja. Taj miris specifičan je za svakog psa, po njemu se oni razlikuju, pa guranje repa između nogu kod pasa znači što i prikrivanje lica kod ljudi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

No psi, kao i ljudi, imaju različite izraze lica i pažljivi promatrači – istraživači prepoznali su ih više od stotinu. Većinu postižu promenama položaja ušiju, ali su isto tako za pojedine izraze odgovorne pseće oči i položaj glave.

Kad se dva psa sretnu, onaj koji veselo maše repom oseća se dominantnim, odnosno glavnim. Problem nije ako se sretnu psi različitog pola – tada može uslediti udvaranje i igra. No, valja biti oprezan ako se približe, posebno u fazi teranja, dve ženke ili dva mužjaka.

Prema istraživanju AAHA, odnosno American Animal Hospital Association, čak 53 posto Amerikanaca na godišnji odmor sa sobom vodi i svog kućnog ljubimca, a čak 62 posto tih ljubimaca, u pravilu pasa i mačaka, poseduje vlastiti odevni predmet.

Istraživači su isto tako utvrdili da najmanje 63 posto vlasnika pasa ljubi svoje mezimce – neki ih ljube u nos, drugi u vrat, leđa, trbuh, noge, čelo, uši i ostale delove tela. No, koliko god bili omiljeni i maženi, psi u Americi postaju ljubimci drugog reda.

Primat im je po prvi put još 1987. godine odnela mačka, najčešći kućni ljubimac Amerikanaca. Zbog čega se to dogodilo, odgovora nema, ali on se možda krije i u činjenici da psi godišnje ugrizu više od milion Amerikanaca.

Manje rase pasa žive duže od velikih. Najmanji pas na svetu bio je jorkširski terijer iz Blackburna u Engleskoj. S dve godine imao je visinu manju od sedam centimetara, dužinu od 10 centimetara, a težio je, verovali ili ne, samo 110 grama.

Čivava je najstarija rasa psa iz Amerike, a većini pasa u mraku oči blistaju tamno zelenom bojom. Manjem delu oči reflektiraju crvenu ili narandžastu boju. Kakvom bojom sjaje oči vašeg psa, proverite već noćas.

Fraza "slažu se kao pas i mačka", koja ima konotaciju dubokog neprijateljstva među nekim, apsolutno ne stoji. Mačke i psi znaju biti izvanredni prijatelji, čak puno bolji nego dve mačke ili dva psa koja žive u istom stanu.

I za kraj podatak, koji potvrđuje da nisu samo obični smrtnici osetljivi na svoje ljubimce. Paul McCartney, bivši Beatlesovac, na kraju pesme "A day in the life" ugradio je zvižduk ultrazvučne zviždaljke namenjen svom škotskom ovčaru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading