Kad pas naginje glavu, POMNO VAS SLUŠA!

Autor: Večernje novosti, Republika

Lifestyle

08.02.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istina je da pas kada sluša vaš glas, pokušava da identifikuje poznate reči ili tonove koje povezuje sa nagradom, odnosno hranom ili šetnjom. Ali ne samo to...

RepublikaFoto: pixabay.com
Kad naginje glavu, pas vas sluša

Sigurno ste nebrojeno puta primetili da dok mu neko nešto priča, pas sve vreme drži glavu nagnutu u jednu stranu. Možda vam se čini da je to njegov način da vas izmanipuliše i dobije ono što želi, ali to nije jedini odgovor.

Istina je da kada sluša vaš glas, pokušava da identifikuje poznate reči ili tonove koje povezuje sa nagradom, odnosno hranom ili šetnjom. Ali ne samo to.

Mišići srednjeg uha kod njega su povezani sa delom mozga odgovornim za izraze lica i pokrete glave, pa kada naginje glavu, zapravo pokušava da razume šta mu govorite i istovremeno komunicira sa vama. Da bi vas, kako kažu stručnjaci, shvatio, potrebno mu je da vas jasnije vidi. Naginjući glavu pas nastoji da locira mesto i udaljenost od zvuka, što mu omogućava baš promena pozicije njuške.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading