KLIKNITE DA SE ORASPOLOŽITE: Evo kako nas životinje uče da budemo srećni (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je "Knjiga o džungli" veoma zanimljiva i uzbudljiva priča, činjenica je da realnost beleži mnogo zanimljivija i neverovatnija iskustva životinja različitih vrsta. Posmatrajući njihov svet, čovek bi mogao da nauči kako da iskoreni mržnju u svetu.

RepublikaFoto: instagram.calvin.adco/printscreen
Od životinja treba da naučimo kako se vole sve različite jedinke

Sva živa bića se rađaju bez predrasuda i prepuna ljubavi za sve, pa je tako često moguće da majke prihvate bebe druge vrste kada vide da je bespomoćno, dok će se mališani igrati zajedno bez obzira na to što ne pripadaju istom rodu.

Mržnju, strah i refleks da se klone drugih vrsta usađuju im roditelji, što je slučaj i kod ljudi, s bitnom razlikom što se u životinjskom svetu nasilje i ubijanje javlja kao posledica gladi, odnosno nagona za opstankom. 

Ako ste mislili da je zanimljiva priča "Knjige o džungli", u kojoj dečak raste sa čoporom vukova i smatra ih svojom porodicom, iznenadićete se kada saznate da je realnost zapravo mnogo maštovitija. Evo, na primer, snimka koji prikazuje koliko životinje mogu da zavole ljude:

Naime, svet je prepun primera u kojima majke prihvataju bebe druge vrste, ali i neobičnih prijateljstva između različitih životinja poput krave i psa, ili krave i kamile, psa i kokoške, dok su prijateljstva između pasa i mačaka postala gotovo uobičajeni primer.

Drugim rečima, od životinja možemo mnogo da naučimo, posebo kada je reč o različitostima kakva je npr. boja kože. Ljudi su ljudi, bez obzira na to koje im je boje koža, koje su veroispovesti i u kojoj zemlji žive, a dokaz za to su deca koja neće primetiti tu razliku dok im na njih roditelji ne skrenu pažnju. Dakle, potrebno je samo da detetu ne govorite da je na bilo koji način bitno kako izgleda njegov drug i kom Bogu se moli. Na taj način ćete osigurati da i vaš mališan pronađe veliku sreću u svom životu, a zna se da je to moguće samo ako pored sebe ima dobrog druga i iskrenog prijatelja.

Tako su i ove životinje, posle teškog početka života u kome im je prećeno klanicom, uspele da pronađu svog najboljeg prijatelja u pripadniku druge vrste.  

Pogledajte kako je kamila koja je spašena sigurne smrti uspela da pronađe prijatelja u prihvatilištu za životinje gde su nije bila prihvaćena od strane ostalih stanara. Njen najbolji prijatelj postala je, ni manje ni više, nego krava.

Životinje možda ne moraju da budu najbolji prijatelji, ali svakako znaju da uživaju zajedno, a najbolji primer su svakako ovca i mačka sa ovog snimka:

Evo i jednog divnog primera ponija koji je spasen iz klanice, ali na farmi gde je dobio drugu šansu za život nije uspeo da nađe prijatelja i bio je veoma tužan i usamljen, urkos tome što su mu u poklonili i velikog plišanog medu. Sve dok nije upoznao kerušu koja je takođe spasena i koja je u poniju pronašla svoju srodnu dušu. Sada su nerazdvojni i ludo se zabavljaju:

 Evo i primer kako je jedno mače imalo sreće da ga spase porodica sa dosta životinja u domu. Mače je neprestano plakalo jer je tražilo majku, sve do trenutka kada je nisu utešili psi, koji su je prihvatili sljubavlju. Nekoliko dana kasnije, porodica je spasila i povređenu kerušu, kojoj je maca odmah postala najbolji prijatelj. Pogledajte!

Jedan od veselijih primera je i veliko prijateljstvo između krave i psa. Tele je udomljeno dok je bilo baš malo, a pas je iskoristio priliku i vaspitao ga, pa sada krava misli da je kuca.

Za kraj, evo i video snimka koji prikazuje neverovatna prijateljstva između različitih vrsta:

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading