PREPLAŠEN I U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI: Spasavanje Žuće u toku, pomozimo mu da preživi!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preplašeni Žuća koji se trenutno nalazi na putu kod Platičeva živi danima pored prometne ulice u improvizovanom skloništu između drveća, a preživljava jer mu Aleksandar iz Azila za pse Mali meda Šabac ostavlja hranu i vodu dok neuspešno pokušava da uhvati preplašenog psa da bi ga odveo kod veterinara i kasnije udomio.

RepublikaFoto: facebook.com/Aleksandar Stanojlović Badzes
Žuća se nalazi pored puta gde automobili jure 100 km/h

Sasvim je izvesno da su ovom Žući iz šume dani odbrojani, ne samo zato što je veoma blizu prometnog puta, već i zbog ljudi koji bi mogli da ge otruju, a velika je šansa da je reč o psu neodgovornog vlasnika koji ga je ostavio u šumi što drastično smanjuje njegovu šansu da preživi.

Da je bio maltretiran, veruje se i zato što je pas preplašen i ne sme da priđe ljudima koji mu ostavljaju hranu i svežu vodu. Aleksandar Stanojlović i njegova supruga su sinoć i danas bili u humanoj misiji spasvanja Žuće, ali, nažalost, nisu uspeli da ga uhvate kako bi ga zbrinuli. 

Uprkos vremenu i naporu koji ulažu u spasavanje ovog nedužnog bića, oni nisu u mogućnosti da se brinu o Žući dok ne primi sve vakcine, pa ovom prilikom redakcija portala Republika.rs apeluje na sve dobre ljude koji nekako mogu da pomognu oko hvatanja životinje, privremenog smeštaja ili konačnog udomljavanja ove preplašene duše.

Sigurni smo da će Žuća (ili kako ga god novi vlasnici nazovu) nekome mnogo ulepšati život, a onaj ko pomogne da se to dogodi takođe može biti ponosan na sebe.

- Još uvek je živ, uplašen, jadan, sam. Platičevo, skretanje za lovački dom Karakuša.. Kiša, mokro, hladno, improvizovana kućica i izlaz na prometan put gde vozila jure 100km/h. Pitanje je sata kada će izaći na put, a krenuće, jer ne može da živi sam. Da li ima neko da mu pruži privremeni dom, dok ne primi sve vakcine, bez toga ne mogu da ga uzmem u prihvatilšte, bar privremeno da ga uzme,o stalnom domu ne mogu ni da se nadam. Hajde da mu zajedno pomognemo, ono je tuga. Ostavio sam hranu i vodu, ali to nije njegov spas... - apeluje Aleksandar koga možete kontaktirati na Fejsbuk profil ako možete da pomognete na bilo koji način.

 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ljubiša

24.03.2021 10:14

...dok ne primi sve vakcine!??? Pa Žuća je poznati antivakser, što je i osnovni razlog njegovog bega od ljudi. STOP maltretiranju životinja raznim vakcinama! PRAVDA ZA ŽUĆU!!!