(VIDEO) Mačka svojim ulovom prestravila vlasnike: U kuću donela stvorenje sa dve glave

Autor: Sputnjik, Republika

Lifestyle

28.10.2020

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mačka porodice Rodžers koja živi na Floridi donela je jednog dana u kuću neočekivani ulov – zmiju kakvu niko nije video u tom kraju, gmizavca sa jednim telom i dve glave.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oliv, mačka lovac, donela je jednog dana malu živu zmiju u kuću, a porodica je bila iznenađena kada je videla da zmija ima dve potpuno funkcionalne glave. Obe glave pomeraju se odvojeno, baš kao i oči i jezici, dok je telo zajedničko.

Rodžersovi su zmiji dali ime Dos, što na španskom znači dva.

- Njen najveći problem je da se hrani. Pokušali smo svašta, ali ima problem sa koordinacijom glava - napisala je Kej Rodžers na Fejsbuku.

Naučnici objašnjavaju da se ovakva pojava, poznata kao bicefalija, povremeno događa, čak i kod većih životinja, kao što su krave ili jeleni.

Dvoglave životinje teško mogu da prežive u prirodi, jer se njihova dva mozga međusobno nadmeću oko plena. Zbog toga je zmija Dos sada na staranju kod Komisije za zaštitu divljeg sveta Floride.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading