(VIDEO) OPREZ! Svakom može da se desi: Pas zapalio stan i to fatalnom greškom vlasnika

Autor:

Lifestyle

08.02.2020

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak iz dnevne sobe kuće u Novom Meksiku otkriva da je požar izazvalo devetomesečno štene. Vatrogasna jedinica okruga Los Alamos snimkom je upozorila građane na opasnosti koje prete kada se ljubimci ostave bez nadzora. Štene po imenu Kahuna igralo se sa psom Pejdžom, kada je oborilo dasku za peglanje pretrpanu stvarima.

RepublikaFoto: youtube.com/ RTÉ News
Dok pas sedi na kaucu vatra bukti u stanu

Daska je pala preko rešetke za podno grejanje, posle čega je štene skočilo na kauč. U tom trenutku stariji pas iskusno napušta prostoriju, a Kahuna gleda plamen koji postaje sve veći.

Psi su na vreme evakuisani iz kuće, jer su vatrogasci brzo stigli na mesto nesreće i ugasili požar. Ekipa za hitne intervencije odmah je izdala upozorenje svim vlasnicima kućnih ljubimaca o mogućim opasnostima.

Zapaljive predmete ostavite na distanci od najmanje tri metra u odnosu na izvor toplote koji mora biti ugašen. To se naročito odnosi na vlasnike kućnih ljubimaca. Prenosni grejači ne bi trebalo da rade bez nadzora. Takođe, svaka kuća mora imati izlaz za slučaj požara. Stariji pas je pokazao kako bi to trebalo da izgleda. Očekujemo da će nam se Kahuna pridružiti na obuci za pse i časovima protivpožarne zaštite namenjenim mlađim osobama - piše u obraćanju.

Požar je nastao jer je vlasnik kuće zaboravio da isključi podno grejanje. Odeća je pala preko grejača, a potom se zapalila, piše Unilad.

Američka vatrogasna služba na svake 24 sekunde gasi jedan požar. Požar u zgradama se pojavljuje jednom u 63 sekunde, a kuće gore na svakih 88 sekundi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading