POKLONITE SEBI NOVOG PRIJATELJA: Udomite macu na predstojećem Mrnjau festu

Autor:

Lifestyle

08.01.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenološko društvo LePETit vas poziva da u subotu i nedelju, 12. i 13. januara, dođete na Mrnjau fest i družite se sa drugim mačkoljupcima, a oni sa najvećim srcem će u nedelju moći da udome zdravu i lepu macu i za praznike poklone sebi novog prijatelja.

RepublikaFoto: Promo
Družite se sa drugim mačkoljupcima na Mrnjau festu

Pozivnicu svim ljubiteljima mačaka koje je uputilo društvo Le PETit prenosimo u celosti u nastavku teksta.

Dragi mačkoljupci, dobrodošli u Dom omladine na tradicionalni novogodišnji festival posvećen mačkama - Mrnjau Fest! Dođite da mrnjaučete, predete, da se mazite, ako treba i frkćete, zatim nešto i da naučite, ali prvenstveno da se slatko zabavite!

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen druženjem sa likovima iz mjuzikla za decu „Kako su nastale ružne reči“ prema tekstu Duška Radovića, kao i zabavnim i šarenim radionicama-igraonicama.

Tokom drugog dana festivala predstaviće se Mrnjau staratelji i ponudiće zdrave, negovane i lepo vaspitane mace na udomljavanje.

Tokom dva dana mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne titule i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Na Mrnjau Festu biće prilike da svoje mačje blago obradujete nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćete baš sve o macama – o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Ljubitelji mačaka, dobrodošli na peti Mrnjau Fest! Dođite da se družite, radujete, da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu, najboljem – u društvu mačaka!

Programi za decu na Mrnjau Festu

Subota, 12-13h: mačkenbal “Kako su nastale ružne reči”, Teatar Talija

U subotu, prvog dana Mrnjau Festa, biće priređen mjuzikl za decu urađen po tekstu Duška Radovića. U glavnoj ulozi je lukava maca Micka, koja će probati da razreši ko je izgovorio najružniju od svih ružnih reči na svetu - šašav! Predstava na veoma duhovit i zanimljiv način deci dočarava važnost lepog vaspitanja, obrazovanja i tolerancije, a odraslima ko je „kriv“ što deca govore ružne reči i zašto ne bi trebalo da ih govore.

Da li je Klaudije izmislio ružnu reč? Ili mali princ? Saznaćete ako pogledate ovu veoma duhovitu, dinamičnu i poučnu priču koja obiluje sa puno dobre muzike (klasike i dečjeg „šašavog“ bluza) i urnebesnih koreografija!

Subota, 13-14h - dečije dramske igraonice

Posle mjuzikla, Teatar Talija će prirediti školu glume i kreativnog izraza namenjenu deci. To će biti sjajna prilika za razvijanje dečje mašte, spretnosti, pokreta i dramskog talenta. Uz vođstvo glumaca i kreativaca sa dugogodišnjim iskustvom, mali kreativci će moći da se oprobaju u mnogim zabavnim aktivnostima poput glume i plesa.

RepublikaFoto: Promo
Učesnici mačkenbala

Subota, 14-17h - kreativne radionice „Mrnjau magija“

Posle dramskih igraonica, Atelje Kreativistika će prirediti otvorene kreativne radionice za razvijanje dečije spretnosti i mašte. Voditeljka radionice, profesionalna ilustratorka Anja Jovović će decu upoznati sa fantastičnim Mrnjau svetom u kom obitavaju mace sa posebnim veštinama i moćima. Nakon pričanja priče deca će maštati kakva bi oni posebna maca bili u tom svetu. Zatim će uz Anjinu pomoć crtati svoje mace iz mašte.

Udomljavanje zdravih i lepih maca

Nedelja, 12-17h - udomljavanje u saradnji sa Veterinom Beograd

U nedelju, drugog dana Festivala, biće organizovano veliko udomljavanje mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.

JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak. Budući vlasnici svom novom ljubimcu treba da obezbede samo ljubav i brigu!

Takmičenje mačaka na Mrnjau Festu

Subota i nedelja, 10-18h – Međunarodno takmičenje mačaka po WCF pravilima

Posebno interesantan program ovog Mrnjau Festa je WCF Jubilee Show - licencirano takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu programa mačke će biti pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju svakoga dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade.

RepublikaFoto: Ivana Stanković

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, norveške šumske, sfinks, sijamke i druge.

Najlepše od najlepših maca će proglasiti felinološke sudije iz Nemačke, Poljske, Bugarske i Mađarske. Jedna od sudija biće i naša Svetlana Lalović, ekspert za kratkodlake, sijamske i orijentalne mačke.

Mrnjau Fest za posetioce

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 12-13. januara od 10-18h. Takmičenje mačaka je oba dana. Programi za decu su u subotu. Udomljavanje maca je u nedelju. Ulaznica je 300 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan. Sve informacije su na sajtu www.lepetit.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading