TAJNE IZ SPAVAĆE SOBE: Ko više želi intimne odnose, muškarci ili žene, i zašto je apstinencija korisna?

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

19.05.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučno je dokazano da muškarci i žene podjednako žele intimne odnose, samo je razlika u tome što muškarci često otvorenije izražavaju tu želju.

TAJNE IZ SPAVAĆE SOBE: Ko više želi intimne odnose, muškarci ili žene, i zašto je apstinencija korisna?

Foto: shutterstock

Nivoi hormona poput testosterona, progesterona i estrogena direktno utiču na želju kod oba pola. Nisu samo hormoni ti koji utiču na libido, već i spoljašnji faktori poput sunca.

Uticaj sunca 

Leto je idealno godišnje doba za ljubav iz više razloga. Duži boravak na suncu podstiče lučenje testosterona kod oba pola, što može da želju za intimnim odnosima. Zbog toga je tokom toplih letnjih dana često prisutna veća želja za zavođenjem i uzbuđenje.

Vođenje ljubavi u starijem dobu

Naučnici su sproveli istraživanje koje je pokazalo da žene s godinama sve više uživaju u intimnim odnosima,  a čak 61 odsto žena starijih od 67 godina izjavljuje da su zadovoljne svojim intimnim životom. Čak i osamdesetogodišnjakinje su potvrdile da su u poslednje vreme doživele vrhunac tokom ljubavnog čina.

Efekti apstinencije na želju

Naučnici su otkrili da se tokom apstinencije deo receptora mirisa u nosu postaje osetljiviji na intimne stimulanse. Kod žena koje nisu imale intimne odnose nekoliko dana ili nedelja pre eksperimenta, zabeležena je snažna reakcija na muške feromone.

Crvena boja

Studije su pokazale da crvena boja uzbuđuje muškarce, dok žene koje nose odeću u toj boji snažno privlače muškarce. Naučnici smatraju da je to posledica vekovnog simbolizma ove boje u kontekstu strasti, senzualnosti i intimnog uživanja.

Foto: Shutterstock

Malo poznate činjenice o intimnim odnosima

Princip neizvesnosti u muško-ženskim odnosima

Studija je pokazala da što je veća neizvesnost u pogledu osećanja muškarca prema ženi, to je ona za njega poželjnija. Ovo istraživanje otkriva da u večnoj igri mačke i miša između žene i muškarca vlada princip nesigurnosti i neizvesnosti.

Vrhunac i reciprocitet u seksualnim odnosima

Iako se često veruje da bi oba partnera trebalo da dožive vrhunac svaki put, naučne analize pokazuju da je muškarcima lakše da postignu vrhunac tokom prvog intimnog odnosa, dok se brojka kod žena značajno smanjuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading