ŽENE KONAČNO PRIZNALE: Ovaj tip muškarca je najbolji u krevetu!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

20.05.2024

00:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno objavljena studija u naučnom časopisu "Social affect neurosci psychology" donela je zanimljive zaključke o karakteristikama muškaraca koje doprinose vrhuncu u seksualnom odnosu.

ŽENE KONAČNO PRIZNALE: Ovaj tip muškarca je najbolji u krevetu!

Foto: Shutterstock

Ispitivanje je sprovedeno na 103 neudate žene različitih starosnih dobi, a rezultati su bacili novo svetlo na to šta žene zaista traže kod partnera.

Emocionalna toplina kao ključni faktor

Jedno od ključnih otkrića studije jeste da su muškarci koji su "šaljivi, kreativni i emocionalno topli" ocenjeni kao najbolji intimni partneri. Ovo ukazuje na to da su ženski vrhunci više zavisili od osobina koje potencijalno predstavljaju privrženost i pažnju, nego od klasičnih markera dobrih gena i muškosti.

Utvrđivanje ključnih karakteristika

Istraživanje je takođe imalo za cilj da utvrdi koje specifične karakteristike muškaraca doprinose vrhuncu tokom intimnog odnosa. Rezultati su pokazali da su žene ocenile partnere koji su izazvali visoku stopu vrhunca kao duhovitije, kreativnije, toplije, vernije i bolje mirišuće od partnera koji nisu postigli isti nivo zadovoljstva.

Uloga atraktivnosti i napora

Iako atraktivnost igra važnu ulogu u osećaju udobnosti, istraživači su istakli da partneri koji su uložili više napora da izazovu vrhunac svog partnera imaju veće šanse da postignu željeni rezultat. Ovo ukazuje na to da postoje specifične osobine ličnosti i ponašanja koje mogu značajno uticati na vođenje ljubavi.

Foto: Shutterstock

Koje muške osobine su najprivlačnije ženama?

Ograničenja studije

Iako su rezultati studije izuzetno zanimljivi, istraživači su istakli da postoji nekoliko ograničenja ove studije. Kao što su naveli, podaci su dobijeni isključivo putem ankete, što može uticati na tačnost rezultata. Takođe, ističu da je teško proceniti da li su određene karakteristike direktno rezultirale češćim orgazmima kod žena ili su one posledica drugih faktora.

Ovo istraživanje pruža zanimljiv uvid u to šta žene zaista traže kod partnera i može poslužiti kao koristan podsticaj za dalja istraživanja u ovoj oblasti. S obzirom na kompleksnost ljudske seksualnosti, ovo je samo jedan korak ka boljem razumevanju ovog važnog aspekta ljudskih odnosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading