OBRATITE PAŽNJU AKO ŽELITE DA OSTAVITE DOBAR UTISAK: Šest stvari koje vaš partner PRVO primeti kod vas

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

19.04.2024

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme za prvi dejt mogu da traju satima, a sve će to propasti u roku od 9 sekundi, ako ne ostavite dobar prvi utisak.

OBRATITE PAŽNJU AKO ŽELITE DA OSTAVITE DOBAR UTISAK:  Šest stvari koje vaš partner PRVO primeti kod vas

Foto: Shutterstock

Zato je zlata vredno znati na šta osoba prekoputa nas obraća pažnju, a šta je uopšte ne zanima.

Stručnjaci izdvajaju oblike ponašanja na koje morate da obratite pažnju:

Govor tela

Osoba koja je zainteresovana za vas će okrenuti kukove prema vama, nagnuti se napred i nastojati da ostvari nehajni dodir po "normalnim" delovima tela. Važno je i kako sedite, pa čak i kako naručujete piće.

Izraz lica

Da li se prirodno smejete i uspostavljate direktan kontakt očima? Psiholozi navode da kontakt oči u oči stvara osećaj povezanosti. Zbog toga izbegavanje direktnog kontakta i veštački osmesi, mogu da predstavljau velike nedostatke.

Izgled

Doterana brada, ošišane obrve i svež zadah jasno pokazuju da vodite računa o higijeni. Podrazumeva se i svež miris parfema ili dezodoransa.

Sa druge strane, zapušteni nokti, prljava kosa i neprijatan miris znače samo jedno - sigurno neće biti drugog dejta.

Foto: Shutterstock

Šta obavezno morate da uradite?

Odeća

Nemojte da upadnete u kalsičnu zamku - ovde nije poenta da se pojavite u skupoj odeći, več da budete obučeni u skladu sa prilikom. Da ne pominjemo koliko su važne čiste cipele.

Koliko govorite o sebi

Koliko je važno da budete dobar slušalac, toliko je važno i da vodite računa da se razgovor ne pretvori u vaš monolog. Takođe, crvene zastavice su kritikovanje bivšeg partnera, ubrzano planiranje zajedničke budućnosti i priča o novcu.

Kako se osećaju zbog vas

Kada posle prvog dejta krenete kući, verovatno se nećete sećati boje očiju vašeg novog partnera, već kakvu je mociju izazvao kod vas.

Da li je rekao nešto što vas je prepalo ili nasmejalo? Fokusiranje na atmosferu i osećaj povezanosti je mnogo važnije od lepe haljine ili savršene kravate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading