ZAJEDNO SU OTIŠLI U SMRT: U braku su bili 70 godina, a kada se ona razbolela odmah je otrčao do nje i OVO uradio!

Autor: M.O.

Lifestyle

22.10.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgledali su kao da su spavali.

ZAJEDNO SU OTIŠLI U SMRT: U braku su bili 70 godina, a kada se ona razbolela odmah je otrčao do nje i OVO uradio!

Foto: Shutterstock

Na jedno sunčano australijsko jutro, vrata male crkve bila su širom otvorena. Unutar crkve, ležala su dva tela, a sveštenik je mirno stajao pored njih. Jedno od tih tela pripadalo je Normi Džun Platel (90), a pored nje ležao je njen suprug Frensis Ernest (92).

Tatin leš je bio s leve strane, a mamin s desne strane, baš onako kako su uvek spavali u krevetu. Gledajući ih zajedno poslednji put, nakon više od 70 godina zajedničkog života, srce mi je bilo ispunjeno toplinom - rekla je njihova ćerka Amanda.

Amanda je dodala da su njeni roditelji pred kraj svog života živeli zajedno u staračkom domu. Nisu samo delili istu sobu, već su im kreveti bili postavljeni tako blizu da su mogli držati ruke kad god su to poželeli. Nikada nisu želeli biti razdvojeni. Njihova priča završila se 6. januara, nešto pre ponoći. Norma je tiho disala, a Frensis je bio nemiran.

 

 

Medicinska sestra ih je posetila, a kad se vratila deset minuta kasnije, oboje su već bili preminuli. Napustili su ovaj svet mirno i zajedno, onako kako su to želeli. Razlika u vremenu njihove smrti bila je tako mala da lekari nisu mogli precizno utvrditi ko je preminuo prvi, pa su u izveštaju naveli da su umrli istog trenutka, prenosi Daily Mail.

- Ušla sam u sobu i kleknula pored tate. Uhvatila sam ga za ruku. Otvorio je oči i rekao: 'O, Mendi, ljupka Mendi. Sada bih želeo da krenem kući.'. Ne znam je li mislio natrag u porodični dom ili u raj. Nikada neću znati. Ali, znam da se umorio od života i želeo je da pronađe mir. Mama je ležala u krevetu pored njega i smešila se - prisetila se Amanda.

Kaže, da kada je tata imao moždani udar i ostao vezan za krevet, njena majka, iako je bila mobilna, samo je ležala u krevetu pored njega. Kada je on odbijao hranu, ni ona nije htela da jede. Ako nije želio da pije vodu, nije ni ona. Njihova povezanost i privrženost bili su neverovatni.

- Tata je rado prepričavao kako su se upoznali. Bilo je to na plesu. Ona je obukla svetloplavu haljinu, a u crvenkastu kosu stavila je sveže cveće. Mislio je da gleda filmsku zvezdu. I mama je prepričavala njihov susret. Često je pričala kako je poslije tog plesa odjurila kući i sestri bliznakinji rekla da je upoznala momka za koga će se udati - dodala je Amanda.

Da bi joj kupio verenički prsten u obliku ruže, prodao je svoj stari motor Harli Dejvidson.

Amanda je pronašla pismo koje je njena majka poslala tati, na samom početku njihove veze. U njemu je pisalo:

"Moj dragi voljeni Frensis, toliko sam uzbuđena što ću postati tvoja žena. Zavetujem ti se sada pred Bogom da ću te voleti svim svojim srcem i više od bilo koga drugog, do kraja života."

Tokom života dobili su troje dece, ćerku i dva sina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading