"PROBUDIO SAM SE I NISAM MOGAO DA PREPOZNAM SVOJU ŽENU": Amnezija se vratila godinama nakon što je bivša pokušala da ga UBIJE, usledio je pravi TEST njihovog braka!

Autor: M.O.

Lifestyle

19.09.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča koja vraća veru u ljubav.

"PROBUDIO SAM SE I NISAM MOGAO DA PREPOZNAM SVOJU ŽENU": Amnezija se vratila godinama nakon što je bivša pokušala da ga UBIJE, usledio je pravi TEST njihovog braka!

Foto: youtube/printscreen/ The Storytellers Project

Sigurno ste odgledali bar jedan film u kom neko od supružnika gubi odjednom gubi pamćenje i tada zaboravlja svoju voljenu osobu, toliko, da je ni ne poznaje. 

Takvu dramu je i doživela žena po imenu Rakel!

Adam i Rakel Gonzales bili su zajedno pet godina kada se jednog jutra probudio bez pojma ko je ona - izgubio je svako sećanje na brak sa njom.

Rano jednog jutra u septembru 2016, Rakel je ušla u dnevnu sobu u pidžami i zatekla njenog muža kako je gleda sa zbunjenim izrazom lica, bilo je evidetno da on ne zna ko je ona. 

Pitala ga je: "Znaš li gde si? Znaš li moje ime i imaš li pojma koja je ovo godina?"

On je na sve to odgovorio da ne zna, a što ga je više zapitkivala, više je negativnih odgovora dobijala što je samo još više uznemiravalo. 

Rakel ga je uveravala da je ovo njihov dom, da je ona njegova žena i da imaju troje dece. Adam je bio toliko zbunjen da je samo počeo da plače. 

- Moraš mi dati moju ličnu kartu, gde su moj telefon i moja lična karta? - rekao joj je. 


Rakel je rekla Adamu da se obuče i ona će ga odmah odvesti u bolnicu. Bila je zabrinuta da je nešto opasno pošlo naopako sa krvnim sudovima u njegovom mozgu.

Republika

Foto: youtube/printscreen/ The Storytellers Project

Adam i Rakel Gonzales

 

Kada je Adam otvorio svoj ormar, upitao je: "Gde su moja odela?"

Rakel mu je tada objasnila da nema odela i da je on sada profesionalni trener. I dalje zbunjen i nervozan je obukao trenerku te su se zajedno uputili ka bolnici. 

Rakel je Adama sve vreme držala za ruku, bila je veoma nežna prema njemu jer je znala da mu se u prošlosti dogodila ista situacija nekon što je njegova bivša devojka pokušala da ga ubije. 

Ona je tom prilikom njega udarila metalim predmetom u potiljak, a kada je pao u nesvest, obesila ga je za grede garaže, ostavivši ga tako da umre!

Srećom, ljudi koji su ga videli su odmah zvali hitnu pomoć, a na putu do bolnice mu je srce stalo tri puta, te su ga svaki put reanimirali. Adam je završio u komi četiri meseca.

Proveo je godinu dana u bolnici, ponovo učio da hoda i govori. Ali sećanja na prošli život se nisu vratila.

Republika

Foto: Shutterstock

Adam i Rakel Gonzales su oličenje prave ljubavi

 

Kako je već tada bio u prvom braku, iz njega je imao dvoje dece, koje takođe nije mogao da se seti. Iako su svi pokušavali da mu povrate sećanje fotografijama, ništa nije pošlo za rukom. 

Tada je odlučio da da otkaz na poslu, preseli se u drugi grad i počne novi život od same nule. 

Godine 2012. je i upoznao Rakel koja je bila samohrana majka male devojčice. 

Dogovorili su se da se sastanu u malom hipster baru u centru Feniksa. Rakel je sedela u prvom separeu i čekala da on uđe, ali 30 minuta kasnije on se još uvek nije pojavio. Na kraju ju je pozvao gde je shvatio da je u pogrešnom restoranu.

-Toliko mi se izvinjavao da mi je bilo neprijatno, pomislila sam da je sve okej, svi greše, ništa strašno - rekla je Rakel.

- Nisam mogao da skinem pogled sa nje - imala je te prelepe rupice i zaista sladak osmeh - kaže Adam.

Nakon samo nekoliko meseci veze, oni su se venčali i preselili sa decom u novi dom.

Republika

Foto: unsplash.com

Njihova ljubav je pobedila i amneziju

 

Sva sećanja na četiri godine Adama i Rakel zajedno su izbrisana tog jutra u septembru 2016.

Dok je Adam bio u bolnici na testovima, pozvao je jedinu osobu kojoj je znao da može da veruje - svoju majku. Uveravala ga je da je zaljubljen u Rakel i da je oženjen njom.

- Ona te voli. Imaš moj blagoslov - rekla mu je mama.

- Tako sam počeo da joj verujem malo više i počeo da postavljam pitanja tu i tamo. Bilo je dosta uzbuđenja i čudna pitanja sa moje strane, koja bi verovatno sve izludela. Ponovo smo se upoznavali u bolnici, sastajali u skrivenim uglovima i satima razgovarali. U glavi mi je bilo samo koliko je ona fina - rekao je Adam tada.

Ipak, nije sve tako bilo pozitivno. Adam je u jednom trenutku zaključio da bi bilo bolje da se raziđu, te joj je tada rekao kako ga uopšte ne privlači.

Kad je to čula, Rakel se samo pomolila.

- Teško je voleti nekoga ko ne zna ko ste i ko tvrdi da vas ne voli - kaže ona.

Rakel je bila ta koji ni jednog momenta nije odustala. Kada su se vratili kući iz bolnice, odlučila je da ga ponovo osvoji. 

Adam je tada video koliko je njegova deca vole, te je bio siguran da je ona dobra žena. 

Deca su bila ta koja su se svim silama trudila da olakšaju datu situaciju ocu i podsete ga šta je radio i čime se bavi. 


Onda se iznenada, jednog dana u decembru 2016. - tri meseca nakon napada amnezije - Adam se probudio i pozvao Rakel onim umiljatim tonom.

Tada ga je pogledala i upitala da li zna ko je ona, na što joj je rekao "Kako bih te ikada mogao zaboraviti, ti si moja Rakel".

Shvatila je da mu se sećanje vratilo, ali iz perioda njihove veze jer joj se izvinjavao za situaciju koja se desila pre tri godine. 

- O, dušo, imam toliko toga da ti pričam - rekla je.


Adam je sada vratio mnoga sećanja, ali ipak nedostaju mnoge bitne stvari poput venčanja sa Rakel. Porodica se drži zajedno i svakog dana se trude da mu ožive zaboravljene uspomene. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading