"MUŽ MI NIJE DAO NI ŽVAKE DA KUPIM, BILE SU LUKSUZ": Žena godinama trpela ZLOSTAVLJANJE i živela u paklu, OVAKO je sve počelo

Autor: M.O.

Lifestyle

20.08.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena nije shvatala u kakvom se paklu nalazi.

"MUŽ MI NIJE DAO NI ŽVAKE DA KUPIM, BILE SU LUKSUZ": Žena godinama trpela ZLOSTAVLJANJE i živela u paklu, OVAKO je sve počelo

Foto: shutterstock

Nasilje

Priču je započela rečima nedoumice o tome kako je sve počelo i kako se našla u toj situaciji. Međutim, njena svesnot o zlostavljanju nije došla sve do razvoda.

Njen put je počeo upoznavanjem supruga dok je bila veoma mlada – imala je samo 16 godina, dok je on imao 19. Brzom vezom su shvatili da žele da provedu ostatak života zajedno, i ubrzo su se i verili.

Njihova brza odluka je dovela do toga da brzo započnu zajednički život, pre nego što je i sama bila spremna. Njena porodica ju je finansijski podržavala sve do braka, što je doprinelo tome da novac bude određena tačka sukoba.

Bez osnovnog znanja o upravljanju finansijama i novcem, čak ni deo koji joj je pripadao nije bio do nje dolazio. "Nije imala svoj, zarađeni novac", priča ona, podvlačeći tu gubitak kontrole nad vlastitim finansijama.

Uprkos tome što su oboje radili puno radno vreme i zajedno otplaćivali kredit, novac je ostao izvor napetosti. Njen budžet od oko 200 dolara nedeljno je morao da pokriva sve, od odeće do hrane. Svaka potrošena suma bila je pod lupom, osećala se ograničeno i pod stalnom tenzijom. 

Republika

Foto: Shutterstock

 

 

 

 

 

 

Njeni izleti u kupovinu su bili promišljeni, i svaki korak je bio praćen strogim kontrolisanjem.

Bilo je dozvoljeno da sama ode u nabavku, ali su se računi uvek vraćali njemu. Svaka cifra je bila podložna komentarima i kritikama. 

Neprestane pretnje da će ostati bez novca ako ne ostane sa njim, da nije sposobna za samostalan život, stvorile su osećaj zarobljenosti. Njihov odnos se pogoršavao, a nedostatak finansijske nezavisnosti joj je samo stvaralo još veći strah.

Međutim, jedno zimsko veče, uzima svoju sudbinu u svoje ruke. Odlučuje da izdvoji novac za sebe, za nešto sitno, ali svoje. Kupuje sladoled. U tom trenutku, shvata koliko je daleko otišla od svojih želja i potreba. Koliko god glupo i suludo zvučalo, taj sladoled postaje simbol njenog prava na radost i slobodu.

Konačno se rešila zlostavljača

U međuvremenu je odlučila da otvori još jedan račun na kome će joj biti plata i kojem njen muž nema pristup. Kovala je planove kako da ga ostavi, a ubrzo se to i dogodilo. Nije mogla da veruje da je konačno stekla kontrolu nad sopstvenim novcem. Bio je to osećaj koji ju je istovremeno oslobodio i užasavao jer joj je toliko dugo govorio da bez njega neće uspeti, da nije sposobna da se sama brine o svom životu, prenosi "Miss7".

Bilo joj je potrebno mnogo vremena da se oporavi od zlostavljanja, ali odlazak je bila najbolja stvar koju je ikada uradila, kaže ona.

Njena priča je podsetnik na to koliko je važno zadržati finansijsku nezavisnost i kako moć nad vlastitim novcem osnažuje život. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading