MUŠKARCI VIŠE VOLE SPONZORUŠE? Kontroverzni ruski priholog šokirao tvrdnjama - strah ih je da ne osete da ih neko izdržava

Autor:

Lifestyle

20.12.2021

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzni ruski psiholog opisao je tipično ponašanje Evropljanki i otkrio kako treba raspolagati novcem da bi veza uspela.

MUŠKARCI VIŠE VOLE SPONZORUŠE? Kontroverzni ruski priholog šokirao tvrdnjama - strah ih je da ne osete da ih neko izdržava

Foto: yaroslav_samoylov/instagram/pixabay

- Milioni parova se svađaju, raspravljaju i razilaze zbog novca. I to, u bilo kojoj fazi veze i koliki god da je nivo bogatstva u pitanju. Dakle, nije važno da li ste u braku ili se samo zabavljate, da li ste milioneri ili hipici. Novac je test odnosa. Pokazuje nivo brige, poverenja i odgovornosti između muškarca i žene - tvrdi za portal "Econet.ru" ruski psiholog Jaroslav Samojlov, jedan od predavača na ruskom onlajn Insititutu za praktičnu psihologiju, a koji je specijalizovan za muško-ženske odnose.

Ovaj psiholog u više navrata istakao je da je u partnerskim odnosima najčešći kamen spoticanja - novac, i to bez obzira koliko ga imamo ili nemamo. Kako je naveo, žene najčešće zauzimaju jedan od ova dva stava kada je reč o parama - ili zahtevaju da se prema njima odnosite kao prema ravnopravnom partneru, ili, pak, očekuju da ih "kavaljerski" obasipate poklonima...

- Glavni strah žena koje su pristalice 'evropskog mentaliteta' je da se ne osete kao da ih neko izdržava. Dakle, igraju ulogu punopravnog partnera, pratioca, kod koga se "poštenje" oseća na kilometar. Muškarci naravno cene skromnost, ali takođe kada žena ne zna kako da prihvati poklone, pomoć, znak pažnje, ona prestaje da bude ženstvena, a njen partner nema potrebu da je štiti, pruža joj i ugađa. Onda su žene iznenađene - zašto me muškarac prijateljski tapše po ramenu i ne vidi ženu u meni?

Republika

Foto: pixabay.com

 

S druge strane, ženski princip "daj, daj, daj" stvorio je stereotip da je ženama (posebno lepim) potreban samo novac. U pravim, zdravim odnosima nema potražnje potrošača. Postoji razmena - kada muškarac ulaže i pokriva potrebe žena, a ona podstiče njegovu muškost i čini ga uspešnim. Drugim rečima, žena i muškarac su kao stvorenja iz istog ekosistema. Svaki oslobađa određenu energiju da bi održao drugu jedinku u životu.

Morate da razgovarate. Svaki normalan čovek ima finansijske ciljeve. To može da bude vaš sopstveni biznis, kupovina stana, novog automobila, šta god! Logično - to zahteva ulaganje. Čak i ako je čovek dobrostojeći, razmotrite njegove težnje. Ni milioneri nisu bure bez dna koji će davati novac za šta god poželite. Ozbiljno razgovarajte sa partnerom o ciljevima. Pre braka. U suprotnom, problemi će preći u status porodičnih problema. Otuda - rat za novčanik u braku! -  napisao je psiholog u ovoj publikaciji.

Inače, stavovi Jaroslava Samojlova izazivaju oprečna mišljenja, jedni ga smatraju genijem, a drugima je odbojan zbog svoje direktnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading