MUŠKARCE ODBIJAJU OVAKVE ŽENE: Strast nestaje ako primete da OVO radite!

Autor: Republika

Lifestyle

19.10.2021

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene se sređjuju za sebe, jer muškarci već odavno ne primećuju razliku, međutim postoji jedna stvar koja odbija muški pol.

Foto: pixabay.com

Muškarce odbijaju ženske suze, ilustracija

Postoji ta jedna stvar koju muškarac ne može da ne primeti i na koju uvek reaguje a koja ga veoma odbija, pogotovu kad su seksualne aktivnosti u pitanju.

Ženske suze mogu imati negativan uticaj na seksualnu želju muškaraca, pokazala je jedna studija. Naime, naučnici su otkrili da kada žena plače - šalje "hemijski signal" koji smanjuje uzbuđenje kod muškaraca, a proces istraživanja da li su ovi efekti identični za oba pola, još uvek traje...

U okviru jedne od mnogobrojnih studija, naučnici su prikupljali suze od dobrovoljnih učesnica koje su plakale dok su gledale tužne filmove. Jednom delu muškaraca je dat rastvor soli i vode a drugoj grupi su date prikupljene suze žena, paralelno im pokazivajući fotografije žena koje su plakale, odnosno njihovih lica.

Eksperiment kako bi imao realan vrednosni sud, su ponovili u kratkom vremenskom periodu zamenivši rastvor i suze kao i prikazivane slike. Istraživači su tada konstatovali da muškari koji su mirisali suze ocenjivali su lica žena koje plaču manje privlačnim od onih koje su prikazivane dok su mirisali rastvor soli i vode.

Foto: pexels.com

Suze odbijaju muškarce

O čemu se radi?

Nivo testosterona u muškoj pljuvački je opao u proseku za oko 13 posto nakon što su nanjušili suze, a dok su mirisali rastvor soli ostao je isti.

Uz smanjenje nivoa testosterona, njihovo fiziološko stanje mereno temperaturom kože, disanjem i otkucajima srca se takođe promenilo. Aktivnost mozga merena magnetnom rezonancom se smanjila kada su bili u kontaktu sa ženskim suzama, s*ksualne želje skoro da nije bilo, prenosi Pink.

Celo ovo istraživanje otvara mnoga druga pitanja, recimo, zašto i kako muškarac može da nanjuši ženske suze i da li zaista može da razlikuje običan rastvor soli od ženskih suza?

Iako mnoge žene znaju da "proteraju svoje" upravo uz pomoć suza, muškarci to očigledno umeju da "namirišu" ali već hiljadama godina ostaju nemi na njih. Jedino što nam je sad jasno jeste da iako "progutaju" naše suze, izlažemo se opasnosti da ukoliko ih zloupotrebljavamo prestanemo da budemo atraktivni našem partneru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading