KAKO ODSUSTVO INTIMNIH ODNOSA UTIČE NA ŽENU: Vaše telo će vam uzvratiti, a neće biti prijatno!

Autor:

Lifestyle

26.07.2021

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta se dešava sa "njom" kada intimni odnosi izostanu?

RepublikaFoto: Photo by Annie Spratt on Unsplash
Foto: Ilustracija

Svako telo reaguje na promene drugačije, takođe veliku ulogu i igraju godine u kojima se žena nalazi.  Ako starije žene nemaju redovne intimne odnose, zidovi vagine se opuštaju i sledeći odnos može biti veoma bolan, kaže stručnjak.

1. Gubitak libida

Ukoliko svu želju za vođenjem ljubavi držite u sebi i ne radite ništa po tom pitanju, vremenom će ona nestati. Ako ste u vezi, to može da preraste u veći problem koji se samo razovorom može rešiti. Nema leka za smanjnje libida niti određenih vitamina koji to mogu rešiti, već samo razgovor i dobra volja.

2. Smanjnje vaginalne lubrikacije 

Ova pojava važi za starije žene koje tokom godina zbog nedostatka estrogena gube lubrikaciju i smanjuju im se zidovi vagine. 

Seksalna terapeutkinja objasnila je da žene od 20 - 30 godina nemaju tih problema i da ove pojave dolaze sa godinama.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

3. Opuštanje vaginalnih zidova

Ovo takođe važi za starije žene i one koje ulaze u menopauzu. Ukoliko nemaju redovno intimne odnose, svaki sledeći pokušaj može biti jako bolan.

4. Bolnije menstruacije

Odnosi tokom menstrualnog ciklusa smanjuju bolove kod žena, a kada se prekinu menstruacije se pogoršavaju i bolovi pojačavaju.

Terapeutkinja objašnjava, kada žena doživi orgazam ona zapravo doživljava kontrakcije materice što dovodi do većeg i bržeg izbacivanja krvi. Dolazi do povećanja endorfina što pomaže kod menstrualnih grčeva, piše Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stefa

27.07.2021 07:14

To kažite mojoj ženi.