Ovo su ZLATNI SAVETI kako da se pronađe idealna nijansa pudera

Autor: divamagazin.rs

Lifestyle

03.05.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesionalci se malo šale, pa kažu da je prosečnoj ženi potrebno oko deset godina da pronađe savršeni tečni puder za svoju kožu. Uz ove savete ćete definitivno skratiti taj proces!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Test 1: Ton kože

Da biste utvrdili svoj prirodan ton kože, stisnite šaku i pogledajte veliku venu na vašem zglobu. Ako je boja zelena, imate kožu koja odgovara toplim tonovima. Ako je boja plava, znači da imate hladniji kolorit. Te boje su suptilne, pa ćete je lakše utvrditi ako je uporedite sa prijateljicama.

Test dva: Tip kože

Da biste pronašli puder koji vam savršeno odgovara, vrlo je bitno da znate svoj tip kože – masnija koža treba da ima matirajući proizvod kako bi se balansirao sjaj kože, dok suvoj koži treba onaj koji ima hidrirajuće svojstvo. Ovako ćete odrediti kojem tipu kože pripadate:

Suva koža

Uzmite komad selotepa, nanestite ga na obraz i držite pritisnutog 30-ak sekundi. Ako na njemu postoje slepljeni mali komadići kože kada ga skinete, vaša koža je suva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mešovita koža

Pre nego se umijete ujutro, papirnu maramicu stavite preko lica i pritisnite je na kožu – mešovita koža je masnija oko T zone (čelo, brada, nos), pa će se maramica zalepiti za središnji deo lica.

Masna koža

Uradite isti test kao i za mešovitu kožu. Ako papir postane proziran imate masnu kožu.

Test 3: Nijansa

Sa predznanjem o tipu kože i tonu, potražite nijansu pudera koja će na vašem licu izgledati gotovo neprimetno. To ćete postići tako da ćete puder isprobati stavljajući ga na kožu lica (na primer oko vilice) – nikako na ruku! Kako biste jednostavnije uočili razliku između nijansi, isprobajte više nijansi pudera odjednom. Lako bi trebalo da utvrdite koji vam najviše odgovara – na vašem licu mora biti gotovo neprimetan, odnosno, da učini ono zbog čega i želite da nanosite tečni puder.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading