SVI SRBI GREŠE KADA PRAVE KUPUS SALATU! Nemaju pojma šta se prvo stavlja, ovo je jedini pravi REDOSLED da bi recept uspeo

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kulinarski eksperti otkrivaju kako pravilno pripremiti kupus salatu.

SVI SRBI GREŠE KADA PRAVE KUPUS SALATU! Nemaju pojma šta se prvo stavlja, ovo je jedini pravi REDOSLED da bi recept uspeo

Foto: Shutterstock

Verujemo da o redosledu dodavanja sirćeta i ulja u kupus salatu nikada niste razmišljali. Ali i te kako ima veze. Ako do sada niste pratili, zastanite i razmislite da li prvo dodate ulje ili sirće u kupus salatu. I da, redosled sve menja. Ukoliko prvo ubacite jedno rizikujete da izgubite sve vitamine iz zdravog kupusa. Barem tako kaže Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka.

– Prvo ide ulje, naravno, jer će ono da zatvori tamo gde je seckan kupus da nam ne odu vitamini. Da smo prvo stavili sirće to onda ne bi valjalo – ispričao je on, a prenosi Novi.ba.

Foto: shutterstock

Kako spremiti kupus salatu


Kupus - omiljena zdrava namirnica

Inače, kupus je zdrava namirnica koja je mnogima omiljena baš kao salata.

Nešina posebna verzija kupus salate

Neša Travka, poznat po tome što obična jela pretvara u magiju, ima svoju posebnu verziju kupus salate. Za nju će vam biti potrebni seckani kupus, žuti šećer, so, kurkuma, biber, senf, slačica, maslinovo ulje i sirće. Sve se dobro gnječi rukom da pusti sokove.

Dakle, ako želite da sačuvate vitamine iz kupusa i uživate u ukusnoj salati, zapamtite da prvo ide ulje, a zatim sirće. Ako sledite ovaj redosled, možda i vi možete pretvoriti običnu kupus salatu u nešto posebno, kao što to radi Neša Travka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading