RECEPT ALEKSANDRE PRIJOVIĆ ZA PUNJENE PAPRIKE: Majka Borka joj suflirala putem VIDEO POZIVA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica je i dobra domaćica.

RECEPT ALEKSANDRE PRIJOVIĆ ZA PUNJENE PAPRIKE: Majka Borka joj suflirala putem VIDEO POZIVA

Foto: RTS printscreen, Shutterstock

Pevačica Aleksandra Prijović osim što je maestralna u svom poslu, ona se odlično snalazi i u kuhinji. Malo je poznato da pevačica sprema i uživa u kuvanju kao profesionalac. Ona je pokazala kako uz pomoć majke sprema ručak, a tome se i te kako posvetila. Nakon niza koncerata koji su prošli uspešno, podelila je nešto drugačije. 

Ljudi su se oduševili njenim umećem, a fanove je onda obradovala i prikazala kako je spremila punjene paprike.

Majka Borka joj je pomogla putem video poziva.

- Ovaj istorijski trenutak sam morala da zabeležim. Hvala mama na pomoći putem video poziva! Punjene paprike i pire! - poručila je Aleksandra na Instagramu.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 6 paprika (4 babure)
  • 4 veća paradajza
  • 300 grama mlevenog mesa
  • šoljica piniča
  • kašika crvene paprike
  • biber, so

Foto: Instagram printscreen

Aleksandra Prijović sprema punjene paprike

Priprema:

Najukusnije su paprike kada je mleveno meso mešano - svinjsko i juneće. Crni luk se očisti, iseče i izdinsta. Meso se doda i isprži sa začinima. Kada promeni boju dodaju se pirinač i crvena paprika.

Dok se meso dinsta očiste se paprike. U istoj šerpi mogu da se kuvaju i punjene tikvice, jer je tako jelo ukusnije.

Izdinstanim mesom i pirinčem se napune paprike i svaka se zatvori parčetom paradajza, poput kapice. Paprike se ređaju u šerpi i preostali paradajz se "ugura" između paprika i tikvica. Između paprika se sipa kašičica suvog začina, a neke domaćice dodaju i kašičicu šećera, jer je paradajz kiseo. 

Paprike se zaliju šoljom vode i sačeka se da provre i otpuste svoju tečnost, pa se tek onda, ukoliko je potrebno doda voda. Uvek se dodaje topla voda.

Paprike se kuvaju dok ne omeknu, oko 45 minuta. Čim jelo provri smanji se vatra na pola. Ovaj isti recept važi i za babure.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading